Ερώτηση Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θέμα: Καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση στα Δ.Δ. του Δήμου Πύλης

29 Ιουνίου, 2016 18:11 Επιμέλεια: /

κκε

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση στο Δήμο Πύλης

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κατέθεσαν  βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την άμεση καταγραφή των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Πύλης , ώστε  να αποζημιωθούν το γρηγορότερο οι αγρότες και να υπάρξει άμεση μέριμνα για αντιχαλαζική προστασία . Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Θέμα: Καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από την χαλαζόπτωση στα Δημοτικά Διαμερίσματα . του Δήμου Πύλης

 

Καταστροφικές ζημιές από την έντονη χαλαζόπτωση υπέστησαν οι αγροτικές καλλιέργειες (καλαμπόκι, βαμβάκι, τριφύλλι, μποστανοειδή, οπωροκηπευτικά κα.) στα Δ.Δ. του Δήμου Πύλης (Λυγαριά -Γόμφοι –Παλαιομονάστηρο κ.α.).

Η καταστροφή της παραγωγής στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ολοκληρωτική. Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα στο εισόδημα των μικρομεσαίων παραγωγών, όπου τα υπέρογκα καλλιεργητικά έξοδα σε συνδυασμό με τα εξοντωτικά αντιαγροτικά μέτρα από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί πιστά την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ, (φορολογία, αύξηση ΦΠΑ-αυξημένα ασφάλιστρα ΟΓΑ, ΕΝΦΙΑ και άλλα χαράτσια) καθιστούν αδύνατη την επιβίωσή τους.

Επιβάλλεται άμεση, γρήγορη και δίκαιη εκτίμηση και καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι παραγωγοί για το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή και όχι μέρος της.

 

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε:

  • Έγκαιρα να προχωρήσουν οι καταγραφές και οι εκτιμήσεις μιας και σημειώνονται καθυστερήσεις σε άλλες περιπτώσεις.
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να δίνονται αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
  • Να υπάρξει άμεση μέριμνα για επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική προστασία ώστε να μη χάνουν οι παραγωγοί τους κόπους μιας χρονιάς.»

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Κώστας Στεργίου

 

 

 ΤΡΙΚΑΛΑ  29/6/2016      ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.