Ερώτηση για τις ελλείψεις του ΚΥ Καλαμπάκας κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ

2 Αυγούστου, 2015 15:30 Επιμέλεια: /

kentro ugeias

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Καλαμπάκας στη λειτουργία του με τις ελλείψεις του τόσο σε ιατρικό – νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό – ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις 5 Γιατροί (με έναν Παθολόγο και 4 Γιατρούς Γεν. Ιατρικής) καλούνται να καλύψουν όλες τις ανάγκες και εφημερίες του Κ.Υ.
Δεν υπάρχει Παιδίατρος τα τελευταία 3-4 χρόνια (μετά τη συνταξιοδότηση μίας παιδιάτρου). Το πρόβλημα είναι οξυμένο όταν από την αρχή του 2015 και η Παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Τρικάλων λειτουργεί εκ περιτροπής με το Γ.Ν. Καρδίτσας και αναγκάζονται οι γονείς να τρέχουν σε Καρδίτσα ή Λάρισα, διανύοντας πάνω από 50 χιλιόμετρα από Καλαμπάκα και τα διπλάσια όταν είναι από χωριά του ορεινού όγκου. Και όλη αυτή την απόσταση αναγκάζονται να την κάνουν με δικό τους μέσο ή να πληρώσουν ΤΑΞΙ, γιατί το ένα Ασθενοφόρο που διαθέτει το Κ.Υ. δεν φτάνει!!
Ο εμβολιασμός γίνεται από μία Επισκέπτρια σε παιδιά Γυμνασίου και πάνω (ηλικιακά), αφού τα έχουν προμηθευτεί πρώτα από Φαρμακείο. Σε παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας, αναγκάζονται οι γονείς να πηγαίνουν είτε στο Γ.Ν. Τρικάλων ή σε ιδιώτη Γιατρό να τους γράψει τη συνταγή, είτε να γίνει η παρακολούθηση του παιδιού.
Δεν υπάρχει Γυναικολόγος – Καρδιολόγος – Μικροβιολόγος – Ορθοπεδικός – Ακτινολόγος.
Από τα τμήματα υπολειτουργεί το Μικροβιολογικό εργαστήριο, λόγω έλλειψης Μικροβιολόγου (για πάνω από 7-8 χρόνια) και Παρασκευαστών (υπάρχει μία παρασκευάστρια βοηθός ΔΕ).
Το Ακτινολογικό υπολειτουργεί έχοντας μία χειρίστρια ακτινολογικού και εκτελώντας ακτινολογικές εξετάσεις ΜΟΝΟ 2 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα & Τετάρτη), λόγω έλλειψης Χειριστών Τεχνολόγων και Ακτινολόγων Γιατρών.
Για μια σειρά παραϊατρικών εξετάσεων (αιματολογικές-ακτινολογικές) που θα μπορούσαν να γίνονται στο Κ.Υ. αναγκάζονται οι κάτοικοι να πηγαίνουν στο Γ.Ν. Τρικάλων ή στον Ιδιωτικό τομέα.
Η κάλυψη από ΕΝΑ!!! ασθενοφόρο του Δήμου Καλαμπάκας και του ορεινού όγκου, με χιλιομετρική απόσταση 70 χιλιομέτρων, είναι εγκληματική για το όποιο ΕΠΕΙΓΟΝ περιστατικό προκύπτει, για την άμεση μεταφορά ενός σοβαρού περιστατικού να φτάσει στο Τ.Ε.Π. του Γ.Ν. Τρικάλων. Ακόμα και το ένα ασθενοφόρο όταν δεν συνοδεύεται από νοσηλευτή ή γιατρό για να δώσει τις Πρώτες Βοήθειες και όταν το Κ.Υ. με τις τεράστιες ελλείψεις, δεν μπορεί να τις παρέχει.
Ενώ και οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι άθλιες αφού η συντήρηση έχει εγκαταλειφτεί τα τελευταία 7-8 χρόνια, όπου δεν υπάρχουν συντηρητές, τεχνικοί (συνταξιοδότηση, μετατάξεις). Χαρακτηριστική είναι η εικόνα όπου έχουν πέσει οι τοίχοι από την υγρασία και υποστηρίζονται με λαμαρίνες για να μην πέσουν οι σοβάδες.
Τα σοβαρά αυτά προβλήματα που οδηγούν το Κ.Υ. Καλαμπάκας να λειτουργεί οριακά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης και του τομέα της Υγείας που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η Δημόσια Υγεία και να ενισχύεται η κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα οι ελλείψεις και τα προβλήματα του Κ.Υ. Καλαμπάκας, που ταλαιπωρούν τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

ΤΡΙΚΑΛΑ 1/8/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΚΕ

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.