Εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης των δρόμων της Καλαμπάκας και των Τοπικών Κοινοτήτων

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
19 Ιουλίου 2016, 12:10

Είναι ο μήνας που κάθε χρόνο στον Δήμο Καλαμπάκας πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των δρόμων.

Ο Χειμώνας , οι βροχές της Άνοιξης , αλλά και οι εργασίες που γίνονται από την ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμπάκας ) δημιουργούν κάθε χρόνο  σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο Καλαμπάκας και αυτό αποτελεί  λόγο για συχνές διαμαρτυρίες των οδηγών και των πεζών.
Ο Δήμος αδυνατεί να αποκαταστήσει τις ζημιές αυτές ενωρίτερα ,  όχι γιατί δεν ενδιαφέρεται αλλά γιατί δεν μπορεί να προμηθευτεί υλικό ( πίσσα ) που θα χρησιμοποιήσει.
Αυτή την εποχή  τα  εργοστάσια άνοιξαν  και έτσι ο Δήμος προμηθεύτηκε πίσσα ( 5-6 φορτηγά ) και άρχισε την αποκατάσταση των προβλημάτων στους δρόμους , όχι μόνο στην Καλαμπάκα αλλά και στα Χωριά.

Η αποκατάσταση ξεκίνησε την χθες Δευτέρα με τα συνεργεία να εργάζονται μέσα στην πόλη και στον πρώην Δήμο Βασιλική , παρουσία του Αντιδημάρχου κου Βουρλίτση και του Προέδρου της Δημοτικής Ενότητας κου Σινάνη ( ο οποίος έχει καταγράψει τα σημεία που παρατηρείται το πρόβλημα).

Συνέχεια το συνεργείο θα μεταβεί σε Διάβα , Καστράκι , Κρύα Βρύση και σε όσα Χωριά έχουν πρόβλημα.

Η αποκατάσταση γίνεται χειροποίητα και όχι με κάποιο μηχάνημα και για τον λόγο αυτό έχει επιστρατευτεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στον Δήμο ( ορισμένου χρόνου ) , με στόχο να ολοκληρωθούν οι εργασίες το συντομότερο.
Πάντως οι εργασίες αφορούν το εσωτερικό δίκτυο της Καλαμπάκας και των Χωριών αφού για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο μεριμνά η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .