Εργαλείο οικονομικής διείσδυσης στην βαλκανική ενδοχώρα και όχι κομματικό φόρουμ

9 Σεπτεμβρίου, 2017 08:19 Επιμέλεια: /

χαλκιδικη-ΔΕΘ-3

Από σήμερα το  κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος  βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου ανοίγει τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση . ο πρωθυπουργός από του βήματος της έκθεσης  θα πει το δικό του αφήγημα για να ακολουθήσουν , με τα δικά τους αφηγήματα , οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί . Το βήμα ενός θεσμού που κατ΄ εξοχήν συνδέεται με την οικονομία , για άλλη μια φορά θα χρησιμοποιηθεί από το πολιτικό σύστημα  προκειμένου να υπηρετηθούν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες .

Αν το κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος για το επόμενο δεκαήμερο χτυπά στη Θεσσαλονίκη,  το κέντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος  μάλλον δεν χτυπά στη Θεσσαλονίκη κάτι που γίνεται ευδιάκριτο ακόμα και στους μη επαΐοντες  της οικονομίας .

Και αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα , παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται , εξακολουθεί να βρίσκεται αγκυλωμένο στις  συμπεριφορές που πηγάζουν από την αδυναμία του να αντιληφθεί την ανάγκη να λειτουργήσει πάνω και πέρα από μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες .

Και όχι μόνο αυτό . Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα δεν αντιλαμβάνεται ότι γεωπολιτικοί και γεωστρατηγικοί λόγοι που έχουν αναφορά στα εθνικά συμφέροντα επιβάλλουν όχι απλά την αναβάθμιση της Διεθνούς έκθεσης ώστε να λειτουργήσει ως εργαλείο οικονομικής διείσδυσης στην βαλκανική ενδοχώρα , αλλά την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας  της Βαλκανικής ενδοχώρας .

Δυστυχώς η κρίση που εδώ και  οκτώ χρόνια  μας ταλανίζει ανέτρεψε και σταμάτησε  τα όποια βήματα είχαν ξεκινήσει  προς αυτήν την κατεύθυνση όπως και η άσκηση πολιτικών που τις χαρακτηρίζει η εσωστρέφεια .

Από την άποψη αυτή έχουν απόλυτο δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μεταβλήθηκε σε πολιτικό – κομματικό φόρουμ και όχι σε οικονομικό γεγονός και εργαλείο  οικονομικής παρέμβασης .

Είναι σαφές ότι  η αντίληψη αυτή πρέπει να αλλάξει και η αλλαγή αυτή  δεν συνδέεται μόνο με την αλλαγή των χαρακτηριστικών της έκθεσης αλλά κυρίως συνδέεται με τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στον ευρύτερο Βαλκανικό  οικονομικό  χώρο. Προς το σκοπό αυτό χρειάζεται και επιβάλλεται εθνική γραμμή  , στρατηγική και σχέδιο  και όχι αυτό που βλέπουμε να γίνεται !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.