Έργα 6,5 εκατομμυρίου ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποκατάσταση άμεσων ζημιών από τις πλημμύρες στο Νομό Τρικάλων

admin
admin
25 Οκτωβρίου 2016, 12:20

Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας. Ανάπτυξης και Τουρισμού ενημερώνει για την εκταμίευση 6,5 εκατομμυρίων ευρώ για την άμεση αποκατάσταση ζημιών στις υποδομές του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τα χρήματα διατίθενται άμεσα για :

 

  1. Έργα αποκατάστασης ζημιών (κατολισθήσεις στα πρανή των οδών, υποχώρηση – βύθισμα οδοστρώματος, αποξήλωση κιγκλιδωμάτων, καταστροφή τεχνικών έργων) που προκλήθηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου.
  2. Έργα καθαρισμού κοίτης ποταμών, καθαίρεσης καταστραφεισών κοιτοστρόσεων, συμπλήρωσης και κατασκευής νέων αναχωμάτων, κατασκευής αντιπλημμυρικών προβολών, προστασίας θεμελίων γεφυρών.
  3. Έργα προστασίας με επεμβάσεις σε ποταμούς και χειμάρρους εντός των ορίων Π.Ε. Τρικάλων.

 

Στα πλαίσια της χρηματοδότησης των εν λόγω έργων ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομίας κ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «Εξασφαλίσαμε τους απαιτούμενους πόρους για την αποκατάσταση και ενίσχυση των τοπικών υποδομών, ώστε να βελτιωθούν οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και να επανέλθουν στην κανονικότητα οι παραγωγικές δραστηριότητες στις πληγείσες περιοχές».

Σε αυτή την κατεύθυνση, η συγκεκριμένη εκταμίευση αποτελεί δικαίωση των συντονισμένων προσπαθειών όλων των θεσμικών φορέων του Νομού Τρικάλων και καταδεικνύει τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της προστασίας των περιουσιών τους.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .