Έρχεται το τέλος του κόσμου το 2030;

admin
admin
14 Φεβρουαρίου 2019, 09:28

Σε 11 χρόνια τίποτα δεν θα είναι όπως το γνωρίζουμε σήμερα σύμφωνα με τη θεωρία collapsology που ολοένα κερδίζει έδαφος.

Η γη, είτε δεν θα υπάρχει, είτε θα αλλάξει εντελώς όπως λέει ο αμερικανός καθηγητής και ακτιβιστής Τζάρεντ Ντάιαμοντ στο βιβλίο του «Κατάρρευση», που εκδόθηκε το 2006 και έγινε μπεστ σέλερ.

Σύμφωνα με το protagon.gr, ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρει ότι το 2030 ο κόσμος θα καταρρεύσει λόγω της δραματικής μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού και/ή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συνθετότητας, σε σημαντική έκταση και για μεγάλη χρονική περίοδο.

«Λέγοντας κατάρρευση, εννοώ μια δραματική μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού και/ή της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής συνθετότητας, σε σημαντική έκταση και για μεγάλη χρονική περίοδο. Συνεπώς, το φαινόμενο των καταρρεύσεων συνιστά ακραία μορφή αρκετών ηπιότερων τύπων παρακμής —και θα οδηγηθούμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα αν θελήσουμε να προσδιορίσουμε πόσο δραστική πρέπει να είναι η παρακμή μιας κοινωνίας προκειμένου να χαρακτηριστεί ως κατάρρευση» αναφέρει ο συγγραφέας.

«Αντί για ένα σενάριο καταστροφής που θα περιγράφει την εξαφάνιση του ανθρώπου ή μια βιβλική κατάρρευση του βιομηχανικού πολιτισμού, πολύ πιθανότερο ίσως αποδειχθεί «απλώς» ένα μέλλον σημαντικά κατώτερου βιοτικού επιπέδου, μόνιμα υψηλότερων κινδύνων και υπονόμευσης όσων σήμερα θεωρούμε βασικές αξίες μας. Μια τέτοια κατάρρευση θα μπορούσε να πάρει διάφορες μορφές, όπως η παγκόσμια εξάπλωση νόσων ή και πολέμων, που θα πυροδοτηθούν τελικά από τη σπανιότητα των περιβαλλοντικών πόρων. Αν τούτη η σκέψη είναι σωστή, τότε οι προσπάθειές μας σήμερα θα καθορίσουν την κατάσταση του κόσμου στην οποία η τωρινή γενιά παιδιών και νεαρών ενηλίκων θα ζήσει κατά τη μέση και μεγάλη ηλικία της» σύμφωνα με τον Ντάιαμοντ.

skai.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .