Έρχεται Σαββατοκύριακο με μίνι καύσωνα και ισχυρές καταιγίδες

admin
admin
1 Σεπτεμβρίου 2017, 09:39

Πολλά… γυρίσματα θα έχει ο καιρός το Σαββατοκύριακο (2 και 3 Σεπτεμβρίου). Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία -εξπρές που χτύπησε σε αρκετά μέρη της χώρας και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα έρχεται μίνι- καύσωνας τον οποίος όμως θα διαδεχτούν ισχυρές καταιγίδες. Αυτό προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος ο οποίος στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«”ΠΑΝΤΡΕΜΑ” ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού για το προσεχές Σαββατοκύριακο, για δύο λόγους :
1. Λόγω της θερμής μεταφοράς αερίων μαζών από τη βόρεια Αφρική που θα “εκτοξεύσει” τον υδράργυρο στα επίπεδα των 37-38°C σε τοπικό επίπεδο, και
2. Λόγω της σημαντικής επιδείνωσης που θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής και στη συνέχεια, ειδικά σε τμήματα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

ΕΞΑΣΘΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ
Σταδιακά θα εξασθενήσει το ισχυρό μελτέμι που επηρέασε τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία από αύριο Παρασκευή 1η του Σεπτέμβρη.

ΜΙΝΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου, ο υδράργυρος θα ανέβει σχεδόν σε επίπεδα μίνι καύσωνα με αποτέλεσμα σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας η θερμοκρασία να προσεγγίσει τους 37-38°C η και πολύ πολύ τοπικά ίσως και λίγο παραπάνω. Από την Κυριακή όμως θα υποχωρήσει η θερμοκρασία στην δυτική, βορειοδυτική και ελαφρώς στη βόρεια Ελλάδα, λόγω του ότι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Αυτές οι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν από το μεσημέρι της Κυριακής κυρίως στα δυτικά και βόρεια (αλλά και σε ορισμένες κεντρικές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας) θα δώσουν αρκετές μπόρες, βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα κυρίως στις ακόλουθες περιοχές :
– Βόρειο Ιόνιο
– Ήπειρος
– Θεσσαλία
– Δυτική Στερεά και τοπικά και στα δυτικά της Κεντρικής Στερεάς
– Δυτική Μακεδονία
– Βόρεια τμήματα Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «δεν θα μας προβληματίσει και ιδιαίτερα αυτός ο μίνι καύσωνας διότι η μέρα πια έχει μικρύνει με αποτέλεσμα τη νύχτα θα δροσίζει αρκετά. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η αίσθηση της δυσφορίας θα είναι σχεδόν αμελητέα, ειδικά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες».

(Η φωτογραφία-χάρτης είναι του κ. Καλλιάνου)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .