Έρχεται Μνημόνιο για 11 «κόκκινους» δήμους – Ποια σενάρια εξετάζει το ΥΠΕΣΔΑ για να μην καταρρεύσουν

20 Μαΐου, 2015 17:21 Επιμέλεια: /

xrei_xrimata_tap_evro_kokkinoi_dimoi_aftodioikisi-620x320_DCE

Σε 11 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι δήμοι οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί τους από τις οικείες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν κίνδυνο κατάρρευσης.

Ανάμεσα στους «κόκκινους» δήμους βρίσκεται και ο τρίτος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ο δήμος Πειραιά, τρεις ακόμη ΟΤΑ στην ευρύτερη περιοχή, οι δήμοι Περάματος, Σαλαμίνας και Αίγινας, δύο στο πάλαι ποτέ υπόλοιπο Αττικής, η Φυλή στη Δυτική Αττική και τα Μέγαρα στην Ανατολική, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν τέσσερις δήμοι της Κρήτης (Γόρτυνας, Φαιστού, Σφακίων και Γαύδου) και ένας στα Δωδεκάνησα, ο ακριτικός δήμος Μεγίστης (Καστελόριζο).

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να μπορούν να (υπο)λειτουργήσουν (δηλαδή, να προχωρήσουν στις απαραίτητες δαπάνες για τη λειτουργία τους) οι συγκεκριμένοι δήμοι το ΥΠΕΣΔΑ πέρασε τροπολογία στο νομο, πλέον, «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με την οποία η προθεσμία για την κατάθεση και την έγκριση των προϋπολογισμών παρατάθηκε για δύο μήνες, μέχρι τα τέλη Μαΐου. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό (σ.σ. φαίνεται ότι στους περισσότερους δεν θα γίνει) οι συγκεκριμένοι δήμοι θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης, δηλαδή σε Μνημόνιο που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των δημοτικών τελών και άλλες επιβαρύνσεις για τους δημότες τους.

Τα τρία σενάρια του ΥΠΕΣΔΑ

Προκειμένου, δε, να μην οδηγηθούμε σε αυτές τις ακραίες λύσεις και το Μνημόνιο να είναι λιγότερο επώδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξετάζει τρία σενάρια (ή συνδυασμό τους):
•Χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δήμων από τα 75 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων
•Χρηματοδότηση από τον «κουμπάρα» που υποτίθεται ότι διατηρείται στο ΥΠΕΣΔΑ για τους κόκκινους δήμους
•Χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση ο αριθμός των «κόκκινων» δήμων είναι στην πραγματικότητα τριπλάσιος, δηλαδή φτάνει τους 30, ωστόσο, οι υπόλοιποι εμφανίζουν με διάφορα «τρικ» ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.