Έρχεται η ανάπτυξη !!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
24 Ιουνίου 2017, 08:25

Η συμφωνία Ελλάδας  –  δανειστών  που επισφράγισε με απόφασή του το Eurogroup αποτελεί  γενικά θετική εξέλιξη  λαμβανομένου υπόψη  της  καταστάσεως  στην οποία  βρίσκεται η χώρα  αλλά και το γεγονός ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018 ανέρχονται στα 9,6 δις και δύσκολα μπορούν να εξευρεθούν από εγχώριους πόρους . Από την άποψη αυτή η ανάγκη να κλείσει άμεσα η τρίτη αξιολόγηση ήταν μονόδρομος ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα . Πρόσημο της συμφωνίας η ανάπτυξη .

Έτσι μετά  τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό  και τις μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται έγιναν  ώστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον , το οποίο δεν είδαμε και είναι λίαν αμφίβολο αν θα δούμε στο άμεσο ή στο εγγύς μέλλον , τώρα το βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη με την δημιουργία Τράπεζας  Ανάπτυξης , την οποία είχαμε (Ε.Τ.Β.Α) αλλά την καταργήσαμε, και πόρους που θα αντληθούν από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Παρά το γεγονός ότι είναι εξόχως αμφίβολο πως θα λειτουργήσει και , πολύ περισσότερο , αν και τι θα αποδώσει η νέα συμφωνία , μια νέα προσπάθεια  ξεκινά για τη χώρα ώστε να προκύψει η πολυπόθητη ανάπτυξη την οποία άπαντες εκ του εγχώριου πολιτικού συστήματος επικαλούνται χωρίς ωστόσο  και να παρουσιάζουν ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και δι΄ αυτής να παραχθεί πλούτος .

Ποιες αλήθεια είναι οι  δράσεις και ενέργειες που θα επιτρέψουν την παρουσία στην Ελλάδα σημαντικών εγχώριων και ξένων  επενδύσεων  ; Γιατί ενώ έχουν αρθεί τα περισσότερα  εμπόδια , που δεν ενεθάρρυναν το επιχειρήν , οι επενδυτές εξακολουθούν να μην μας «βλέπουν» ενώ μας «βλέπουν» άλλοι που δια της οικονομίας  επιδιώκουν να δημιουργήσουν γεωοπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή ;

Είναι σαφές ότι απουσιάζουν ο σχεδιασμός , η στρατηγική , οι πόροι και κυρίως η γενικότερη νοοτροπία . Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα αντί να  συνεργαστεί στην προσπάθεια  οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης  που θα οδηγήσει  στην εθνική αναγέννηση , αυτοεγκλωβίζεται  στον κομματισμό , εγκλωβίζοντας μαζί και την χώρα .

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πολύπλευρη καθήλωση .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .