Έρχεται η ανάπτυξη !!

24 Ιουνίου, 2017 08:25 Επιμέλεια: /

kalibas new site

Η συμφωνία Ελλάδας  –  δανειστών  που επισφράγισε με απόφασή του το Eurogroup αποτελεί  γενικά θετική εξέλιξη  λαμβανομένου υπόψη  της  καταστάσεως  στην οποία  βρίσκεται η χώρα  αλλά και το γεγονός ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2018 ανέρχονται στα 9,6 δις και δύσκολα μπορούν να εξευρεθούν από εγχώριους πόρους . Από την άποψη αυτή η ανάγκη να κλείσει άμεσα η τρίτη αξιολόγηση ήταν μονόδρομος ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της χώρας να ξεφύγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα . Πρόσημο της συμφωνίας η ανάπτυξη .

Έτσι μετά  τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό  και τις μεταρρυθμίσεις που υποτίθεται έγιναν  ώστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον , το οποίο δεν είδαμε και είναι λίαν αμφίβολο αν θα δούμε στο άμεσο ή στο εγγύς μέλλον , τώρα το βάρος θα δοθεί στην ανάπτυξη με την δημιουργία Τράπεζας  Ανάπτυξης , την οποία είχαμε (Ε.Τ.Β.Α) αλλά την καταργήσαμε, και πόρους που θα αντληθούν από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Παρά το γεγονός ότι είναι εξόχως αμφίβολο πως θα λειτουργήσει και , πολύ περισσότερο , αν και τι θα αποδώσει η νέα συμφωνία , μια νέα προσπάθεια  ξεκινά για τη χώρα ώστε να προκύψει η πολυπόθητη ανάπτυξη την οποία άπαντες εκ του εγχώριου πολιτικού συστήματος επικαλούνται χωρίς ωστόσο  και να παρουσιάζουν ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης και δι΄ αυτής να παραχθεί πλούτος .

Ποιες αλήθεια είναι οι  δράσεις και ενέργειες που θα επιτρέψουν την παρουσία στην Ελλάδα σημαντικών εγχώριων και ξένων  επενδύσεων  ; Γιατί ενώ έχουν αρθεί τα περισσότερα  εμπόδια , που δεν ενεθάρρυναν το επιχειρήν , οι επενδυτές εξακολουθούν να μην μας «βλέπουν» ενώ μας «βλέπουν» άλλοι που δια της οικονομίας  επιδιώκουν να δημιουργήσουν γεωοπολιτικές ανακατατάξεις στην περιοχή ;

Είναι σαφές ότι απουσιάζουν ο σχεδιασμός , η στρατηγική , οι πόροι και κυρίως η γενικότερη νοοτροπία . Δυστυχώς το πολιτικό σύστημα αντί να  συνεργαστεί στην προσπάθεια  οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης  που θα οδηγήσει  στην εθνική αναγέννηση , αυτοεγκλωβίζεται  στον κομματισμό , εγκλωβίζοντας μαζί και την χώρα .

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πολύπλευρη καθήλωση .

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.