Επιβάλλεται να φτάσει το Φυσικό Αέριο στην Καλαμπάκα

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
11 Δεκεμβρίου 2015, 21:56

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγο την ταβέρνα ¨Μετεώρων Πανόραμα ¨της Καλαμπάκας , συνάντηση των μελών του Σωματίου Υδραυλικών Νομού Τρικάλων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή και πρώην Υπουργού κου Κωνσταντίνου Σκρέκα που άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του Σωματίου κος Βαλομάνδρας Νίκος.

Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καλαμπάκας , ώστε να μπορούν οι Καλαμπακιώτες να απολαμβάνουν φθηνή και καθαρή θέρμανση.

Πριν λίγους μήνες το Σωματείο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας όπου συζήτησαν το συγκεκριμένο θέμα και πως μπορεί η Εταιρία Διαχείρισης ( ΕΠΑ ) να πειστεί η Διοίκηση να επεκτείνει το δίκτυο στην Καλαμπάκα. Οι Υδραυλικοί είχαν προτείνει στον κο Σινάνη  να γίνει μια μελέτη που θα καταγράφει τον  αριθμό των κατοικιών αλλά και επιχειρήσεων της Καλαμπάκας και να την παραδώσουν στον Διευθυντή της ΕΠΑ Θεσσαλίας κο Λεωνίδα Μπακούρα.

Τελικά αυτή η μελέτη δεν έγινε ακόμη και το θέμα ( αν κρίνουμε και την δήλωση του Δημάρχου ) έχει σκαλώσει. Οι Υδραυλικοί θεωρούν ότι η Καλαμπάκα διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό καταναλωτών και μπορεί να πιέσει για την έλευση του αερίου.

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα που θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί αρκετά το κόστος σύνδεσης.

Από τον κο Σκρέκα ζητήθηκε να μεσολαβήσει ώστε να πειστούν οι αρμόδιοι και να προχωρήσουν στον σχεδιασμό της επέκτασης.  Επίσης ζητήθηκε να μπουν κανόνες σε όσους εκ των Υδραυλικών μπορούν να εγκαθιστούν συστήματα καύσεως υγραερίου.

Ο κος Σκρέκας υποσχέθηκε   να κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσει το θέμα και πρότεινε η πιστοποίηση των διαπιστευμένων Υδραυλικών να  γίνεται δια του Επιμελητηρίου.

Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα της Αστικής Ευθύνης που πρέπει να καλύπτει τους επαγγελματίες του κλάδου. Προσπαθούν να ενταχθούν σε ένα τέτοιο καθεστώς για μπορούν να προστατεύονται και οι ίδιοι αλλά και οι πελάτες.

Η συνάντησης της Καλαμπάκας είχε ως στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων τους ( κυρίως της Καλαμπάκας ) αλλά και μια ευκαιρία να συναντηθούν και να τα πουν πριν τις γιορτές.

Ο κος Σινάνης δεν παρευρέθηκε λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων ( ώς είπε ) , πράγμα που δυσαρέστησε τους παρευρισκόμενους….

ydraylikoi (2) ydraylikoi (4) ydraylikoi (5) ydraylikoi (6) ydraylikoi (7) ydraylikoi (1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .