Επιβάλλεται να δρομολογηθεί λύση – Και νέες κατολισθήσεις στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

4 Σεπτεμβρίου, 2016 09:32 Επιμέλεια: /

Untitled-1_DCE

Παρότι η βροχή τις προηγούμενες ημέρες η βροχές στην περιοχή Καλαμπάκας δεν ήταν πολλές  , και νέα κατολίσθηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί από τις βροχοπτώσεις που έπληξαν το χωριό Παλαιοχώρι.

Το ποτάμι ¨κατέβασε ¨και πάλι  λάσπη και ένα βουνό από χώματα απειλούν για ακόμη μια φορά και σπίτια που βρίσκονται κοντά …» .

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα , και φαίνεται ποια είναι η κατάσταση.

Οι κατολισθήσεις που ξεκίνησαν το 2012 συνεχίζονται και μάλιστα εντείνονται ,  καθιστώντας πολύ επικίνδυνη την όλη κατάσταση αφού το ποτάμι περνάει δίπλα από σπίτια αλλά και από τον κεντρικό δρόμο.

Προβλήματα από την λάσπη δημιουργούνται και στις καλλιέργειες που αρδεύονται από ον Πηνειό , αφού τα φερτά υλικά δεν είναι ότι καλύτερο/.

Όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενη νεροποντή  ο Πρόεδρος του χωριού  κος Θανασάρας  για να διευθετηθεί μια για πάντα το πρόβλημα  πρέπει να γίνει ένα τεράστιο τοιχίο , χρειάζονται πολλά χρήματα και αυτό μάλλον είναι δύσκολο. Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση λύση ( κατά τον κο Θανασάρα ) , και είναι η τοποθέτηση σωληνώσεων  500 μέτρων και η μεταφορά του νερού της κεντρικής πηγής  ( ¾  του νερού) που δημιουργεί το πρόβλημα , σε παρακείμενο ρέμα. Δεν θα επιλύσει εξ’  ολοκλήρου το πρόβλημα , αλλά θα το καταστήσει πολύ πιο ήπιο.

Την περιοχή μετά από κάθε βροχή επισκέπτεται  ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Καλαμπάκας και παράγοντες της Περιφέρειας , αποκαθιστούν εν’  μέρη το πρόβλημα , αλλά οριστική λύση δεν δίνουν.

Διαπίστωση όλων είναι   ότι πρέπει μηχανήματα να προβούν σε παρεμβάσεις ώστε  σε πρώτη φάση να προστατευτεί ο δρόμος ( ακόμη και ο κεντρικό που οδηγεί από Αμπέλια – Χρυσομηλιά ) και τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στον χείμαρρο.

Βέβαια η αρμόδιοι θεωρούν ότι το έργο αυτό είναι τεράστιο και χρειάζονται πολλά χρήματα που αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν. Όμως πρόκειται και για ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα που μπορεί να είναι και αδύνατο αφού κατολισθαίνει ολόκληρο το βουνό.

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.