Επιβάλλεται η ολοκλήρωση του Ε 65

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
19 Αυγούστου 2015, 08:12

Με ορίζοντα το 2020 η Ελλάδα θα έχει ένα πλήρες δίκτυο, κλειστών, ασφαλών και άνετων αυτοκινητόδρομων εφάμιλλο με πολλές χώρες της Ευρώπης με ταχύτητες έως 130 χλμ/ώρα ενώ σε όλο το μήκος τους διάσπαρτα θα υπάρχουν ΣΕΑ για την στάθμευση και όχι μόνο των οχημάτων. Στον άξονα Λαμία-Εγνατία, γνωστότερο ως Ε65 τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα. Στα μέσα του 2017 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Ξυνιάδα -Τρίκαλα, που αποτελεί το μεσαίο τμήμα του άξονα.

Το νότιο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα εφόσον ξεκινήσει άμεσα θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το 2019. Το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία εφόσον βρεθεί λύση και ξεκινήσει το 2016 ίσως μπορέσει να ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

Μακάρι γιατί ο Ε 65 χωρίς την σύνδεση με Εγνατία θα είναι ένα «τυφλό» έργο και δεν θα μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα οφέλη αλλά και τα πλεονεκτήματα  στην δυτική Θεσσαλία που θα ωθήσουν   την  τοπική και περιφερειακή  ανάπτυξη !!!

Εδώ οι τοπικές πολιτικές και παραγωγικές ομάδες οφείλουν να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την ολοκλήρωση του έργου !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .