Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

admin
admin
7 Μαρτίου 2019, 17:00

Έντονο παρουσιάστηκε το ενδιαφέρον των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της περιφερειακής ενότητας των Τρικάλων στην ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την εφαρμογή του Ν.4583/2018 και τις συνέπειες του. Πρόκειται για το νόμο που ενσωμάτωσε υποχρεωτικά στην ελληνική νομοθεσία, την οδηγία 2016/97 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο οποίος διαμορφώνει νέους όρους τόσο στην παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών και προϊόντων εκ μέρους των επαγγελματιών του κλάδου όσο και στη σχέση τους με τον καταναλωτή.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης επισημαίνοντας ότι θωρείται αυτονόητη υποχρέωση του Επιμελητηρίου να παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που είναι μέλη του, προκειμένου να καθίσταται ευκολότερη η άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας με τα όσα καινούρια εισάγονται με την ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ (IDD) σχετικά με τη διανομή των Ασφαλιστικών Προϊόντων.

Ευθύς αμέσως, έδωσε το λόγο στους πλέον ειδικούς που δεν θα μπορούσαν να ήταν άλλοι από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννη και τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α. κ. Γαβαλάκη Δημήτριο, οι οποίοι χαίρουν συγχαρητήριων για το οδοιπορικό πανελλαδικής ενημέρωσης που έχουν ξεκινήσει, προκειμένου να ενημερώσουν επαγγελματίες και καταναλωτικό κοινό σχετικά με την εφαρμογή της IDD. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ ομιλητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τα θέματα του κλάδου και την προσαρμογή τους στην IDD.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ασφαλιστικών Πρακτόρων κ. Ηλιάδης Γιώργος, ο εκλεγμένος σύμβουλος από πλευράς διοίκησης Επιμελητηρίου, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής και συντονιστής της εκδήλωσης κ. Κόκκοβας Απόστολος και διοικητικοί υπάλληλοι του Επιμελητηρίου στο ειδικό μητρώο των ασφαλιστών.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .