Επιστολή του Κώστα Αγοραστού προς τον Πρωθυπουργό

admin
admin
19 Μαΐου 2015, 07:40

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικότερους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Το βασικότερο ζήτημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είναι η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης η οποία αποτυπώνει το καθεστώς χρήσης των εκτάσεων και το παραγωγικό δυναμικό των βοσκοτόπων σε πανελλαδική εμβέλεια. Η 13 Περιφέρειες της χώρας με επίγνωση της υποχρέωσης τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και με σεβασμό στα προβλήματα των κτηνοτρόφων δέχθηκε να ξεκινήσει ένα διάλογο με το Υπουργείο και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τις κτηνοτροφικές Ενώσεις με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν έγκαιρα να λάβουν τις αποζημιώσεις τους κατά τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ.

Διαπιστώνουμε ότι μετά από μια σειρά από συσκέψεις παραμένουν σε εκκρεμότητα αρκετά ζητήματα που δυσχεραίνουν την άμεση ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών.

Από την εμπειρία που έχουμε προσκομίσει μέχρι σήμερα προκύπτει ότι ο βασικότερος ανασταλτικός παράγοντας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφίας ειδικότερα αποτελεί η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων και η αδυναμία συνεργασίας που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που έχει την ευθύνη της δασικής νομοθεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αν δεν αρθεί η πολυδιάσπαση αυτή και δεν επιτευχθεί αποτελεσματικός συντονισμός των δύο χαρτοφυλακίων και των σχετικών υπηρεσιών οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα είναι ανυπολόγιστες καθώς δεν θα είναι δυνατή η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ και η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Αγοραστός

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .