Επιστολή του Κώστα Αγοραστού προς τον Πρωθυπουργό

19 Μαΐου, 2015 07:40 Επιμέλεια: /

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ (2)_DCE

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η κτηνοτροφία αποτελεί έναν από τους βασικότερους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Το βασικότερο ζήτημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, είναι η εκπόνηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης η οποία αποτυπώνει το καθεστώς χρήσης των εκτάσεων και το παραγωγικό δυναμικό των βοσκοτόπων σε πανελλαδική εμβέλεια. Η 13 Περιφέρειες της χώρας με επίγνωση της υποχρέωσης τους να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και με σεβασμό στα προβλήματα των κτηνοτρόφων δέχθηκε να ξεκινήσει ένα διάλογο με το Υπουργείο και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τις κτηνοτροφικές Ενώσεις με στόχο την άμεση ολοκλήρωση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων ώστε οι κτηνοτρόφοι να μπορέσουν έγκαιρα να λάβουν τις αποζημιώσεις τους κατά τη νέα προγραμματική περίοδο της ΚΑΠ.

Διαπιστώνουμε ότι μετά από μια σειρά από συσκέψεις παραμένουν σε εκκρεμότητα αρκετά ζητήματα που δυσχεραίνουν την άμεση ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών.

Από την εμπειρία που έχουμε προσκομίσει μέχρι σήμερα προκύπτει ότι ο βασικότερος ανασταλτικός παράγοντας για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφίας ειδικότερα αποτελεί η πολυδιάσπαση των αρμοδιοτήτων και η αδυναμία συνεργασίας που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο μεταξύ των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που έχει την ευθύνη της δασικής νομοθεσίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αν δεν αρθεί η πολυδιάσπαση αυτή και δεν επιτευχθεί αποτελεσματικός συντονισμός των δύο χαρτοφυλακίων και των σχετικών υπηρεσιών οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα είναι ανυπολόγιστες καθώς δεν θα είναι δυνατή η απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ και η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Αγοραστός

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.