Επεισοδιακό το σημερινό Δ.Σ. Καλαμπάκας – Όλα όσα συζητήθηκαν

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
13 Νοεμβρίου 2019, 20:27

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μετεώρων έχοντας εγγεγραμμένα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη δεκαπέντε θέματα . Στην έναρξη της συνεδρίας  ο Πρόεδρος του σώματος κ. Παπαχρήστος    Ακολούθως ο Δήμαρχος κ. Θ. Αλέκος έθεσε προς συζήτηση και εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα για τα οποία ο κ. Σινάνης διαφώνησε λέγοντας ότι δεν είναι επείγοντα θέματα και ότι θα πρέπει να έρθει σε τακτική συνεδρίαση .

Ερωτήματα  – τοποθετήσεις – καταγγελίες και οι τόνοι ανέβηκαν

Στην έναρξη της συζήτησης ο επικεφαλής της μείζον αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Σινάνης έθεσε στον Δήμαρχο κ. Αλέκου το ερώτημα προς τί η δήλωση ότι βρήκε τον Δήμαρχο μπάχαλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει «ξεφύγει» , έχει παντελή άγνοια και εν πάση περιπτώσει να εξηγήσει πως το δικαιολογεί  αυτό και προβαίνει σε τόσο σοβαρές   αιτιάσεις  . Επίσης εγκάλεσε τον κ. Αλέκο για τις αιχμές που άφησε για την παρουσία της επιθεώρησης εργασίας λέγοντας ότι αυτό  θυμίζει την λαϊκή ρήση  ότι ο κλέφτης δεν μπορεί να φωνάζει τους άλλους κλέφτες.

Απαντώντας ο κ. Αλέκος  τόνισε ότι βρήκε τον Δήμο στον πάτο και όλα είχαν αφεθεί στον αυτόματο πιλότο με αποτέλεσμα να απασχολήσει την δημοτική αρχή όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ασκεί η εξουσία . Με τις αλλαγές ο δήμος θα δουλέψει καλύτερα και αυτό θα φανεί στο αμέσως επόμενο διάστημα .

Η Δημοτική Σύμβουλος  κ. Φροσυνάκη ζήτησε από τον Δήμαρχο να καταθέσει συγκεκριμένα προβλήματα που εντόπισε και λέει ότι βρήκε τον Δήμαρχο μπάχαλο τονίζοντας ότι ο δήμος λειτουργούσε άψογα και ουδείς έθεσε θέμα δυσλειτουργίας .

Ο κ. Ράντος επέμενε να δικαιολογήσει ο δήμαρχος τί εννοεί μπάχαλο τονίζοντας ότι αυτό δεν είναι σοβαρή κουβέντα να λέγεται  από δήμαρχο . Καμία πικρία  για το αποτέλεσμα των εκλογών δεν επηρέασε την λειτουργία του δήμου .

Ο κ. Παπαμιχαήλ χαρακτήρισε την λέξη μπάχαλο του Δημάρχου άτυχή και προσωπικά τον πείραξε αυτή η λέξη . Όσον αφορά την παρουσία των επιθεωρητών εργασίας είπε ότι είναι απαράδεκτο ο δήμος να έχει ανασφάλιστους εργαζόμενους . Αυτήν η ευθύνη αφορά τον δήμο και όχι αν και όποιοι έκαναν καταγγελίες όπως λέει ο δήμαρχος  . Κλείνοντας τόνισε ότι ο ίδιος έχει πρόταση να ξεφύγει ο δήμος απ΄ αυτόν τον βραχνά .

Απαντώντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι τον είπε ο επιθεωρητής ότι έχουν γίνει πάνω από είκοσι καταγγελίες τονίζοντας η αντιπολίτευση δεν ευθύνεται γι΄ αυτήν την παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας . Επίσης αποκάλυψε ότι ο δήμος χρεώθηκε με 20 χιλ. πρόστιμο για έναν εργαζόμενο που βρήκε να εργάζεται . Εμείς προβάλουμε ένα νέο ήθος και ύφος εξουσίας και εκείνο που κάνει είναι να απασχολεί  φτωχά παιδιά του Καλαμπακιώτικου λαού , ούτε δικά κου παιδιά προσέλαβα , ούτε κανενός άλλου απ΄την δημοτική αρχή .

Για διαφορετική αντίληψη στην διαχείριση του δήμου μίλησε ο κ. Παπαμιχαήλ ο οποίος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι  δεν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα με διαφάνεια και εν πάση περιπτώσει δεν είναι εργασιακά ασφαλισμένοι .

Τέλος ο Σινάνης τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι προσλήψεις με μπλοκάκια αλλά ότι αυτά τα άτομα που προσλαμβάνονται δεν απασχολούνται στην δομή στην οποία προσλήφθηκαν . Αυτό είναι το πρόβλημα και όχι οι δήθεν καταγγελίες ούτε της αντιπολίτευσης , ούτε όποιων άλλων πιθανών έκαναν , όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος . Και εν πάση περιπτώσει αν υπάρχουν γραπτές καταγγελίες να κατατεθούν να τις γνωρίζουμε  τί ακριβώς συμβαίνει .

Επί του θέματος ο κ. Χρήστος Κτενάς προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία ισχυριζόμενος ότι κάποιος που διατείνεται  ότι είναι εργαζόμενος του δήμου αλωνίζει την πόλη επιδεικτικά με αυτοκίνητο του δήμου και μάλιστα χωρίς να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης , ζητώντας εξηγήσεις  απ΄  αυτού απ΄ τον Δήμαρχο ο οποίος επιφυλάχθηκε να το διερευνήσει και να δώσει απάντηση στην επόμενη συνεδρία του Δ.Σ .

Στα θέματα εντός ημερήσιας διάταξης

Το Δ.Σ έλαβε αποφάσεις στα εξής θέματα :

_Την τροποποίηση  του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019

_Τον καθορισμό αποζημίωσης μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μετεώρων.

_Την έκφραση απόψεων επί των απαγορεύσεων βοσκής που προκύπτουν στα πλαίσια διαχείρισης του Μοναστηριακού Δάσους «Δριστιανός» για την περίοδο 2020-2024, επ΄ αυτού ο Πρόεδρος Καστρακίου κ. Γκόγκος ζήτησε ένα σκαρίφημα για το χώρο που απαγορεύεται η βοσκή ώστε να γνωρίζουν επακριβώς που θα ασκηθεί η απαγόρευση .

_Την οριστική παραλαβή της μελέτης «κυκλοφοριακές ρυθμίσεις άμεσης εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της πόλης Καλαμπάκας».

14.-Επί της υπ’ αριθμ. 35/2019 απόφασης της Κοινότητας Καλαμπάκας.

15.-Αίτηση Βούκια Γεωργίου (μείωση μίσθωσης κυλικείου).Αναβλήθηκε

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .