Επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στον Α.Σ. Καλαμπάκας «Μετέωρα»

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
10 Σεπτεμβρίου 2015, 14:32

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου σήμερα Πέμπτη περιόδευσε στον Νομό Τρικάλων,  στα πλαίσια των προεκλογικών ανοιχτών συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τα αγροτικά. Στόχος των εκδηλώσεων ήταν να τεθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής και να αναλυθεί διεξοδικά η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συναντήθηκε με αγροτικούς φορείς στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα».

Ο κος Αποστόλου  μίλησε  με τα μέλη του  Συνεταιρισμού και παρευρισκόμενους  Γεωργούς και Κτηνοτρόφους της περιοχής , που βρέθηκαν στα γραφεία.

Τέθηκαν στην συζήτηση πολλά προβλήματα που απασχολούν τον Αγροτικό κόσμο και θα έγινε  ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του.

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. κος Κόττης , έθεσε στον Υπουργό μια σειρά θέματα όπως:

-Τις απλήρωτες οφειλές του Υπουργείου προς τους Κτηνοτρόφους και Γεωργούς που ασχολούνται με την Βιολογική Γεωργία.

-Το σχέδιο με τους βοσκοτόπους που όλο και μειώνονται.

-Ζήτησε από τον κο Αποστόλου να περιέλθουν στο κράτος 250 χιλιάδες στρέμματα Μοναστηριακής έκτασης .

-Τι γίνεται με την φορολόγηση Αγροτών.

-Ζήτησε το Υπουργείο να αναλάβει ένα μέρος του κόστους για τον Κτηνίατρο εκτροφής , αλλά και για λογιστικά έξοδα.

-Τέλος ζήτησε να βοηθηθούν οι Συνεταιρισμού σχετικά με τα δάνεια που έχουν συνάψει παλαιότερα , με μείωση επιτοκίων κ.λ.π.

Συζητήθηκε  το συνταξιοδοτικό και το φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά  τους Αγρότες.

Ο κος Αποστόλου απάντησε σε πολλά από αυτά κάνοντας πριν μια σύντομη εισήγηση περί εκλογών.

Είπε ότι το κόμμα του ζήτησε να πάει σε εκλογές αφού προδόθηκε από ένα μεγάλο μέρος βουλευτών του ιδίου του κόμματος. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να υλοποιήσει το πρόγραμμα γιατί όταν ανέλαβαν τα ταμεία του κράτους είχαν μόνο 10 εκατομμύρια. Θέλουμε είπε , μια νέα εντολή για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με τους Ευρωπαίους , όσο γίνεται πιο ήπια.

Συνέχισε λέγοντας ότι υπάρχουν στο πρόγραμμα πολλά προαπαιτούμενα αλλά το δημοσιονομικό βάρος που θα προκύψει θα καλυφθεί από άλλες δαπάνες.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματα των παρευρισκομένων , ανέφερε ότι για τους βοσκότοπους το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και το πρόβλημα θα λυθεί γρήγορα σε όλη την χώρα.

Για την  Μοναστηριακή έκταση είπε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να συγκρουστεί με τους κατέχοντες , καλά θα ήταν όμως να διατεθούν κοινή συνεννόηση στο κράτος με ένα μικρό μίσθωμα , μόνο για χρήση και όχι την κυριότητα.

Διαβεβαίωσε ότι οι Αγρότες δεν πρόκειται να χάσουν ούτε  ένα ευρώ και το επόμενο χρονικό διάστημα θα πληρωθούν πάνω από 200 εκατομμύρια.

Έκλεισε λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει πάνω από 1,5 δις σε πρόστιμα στην χώρα μας , ζητάει δε πίσω και χρήματα που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στους Αγρότες.

apostoloy eas (18) apostoloy eas (17) apostoloy eas (15) apostoloy eas (14) apostoloy eas (13) apostoloy eas (12) apostoloy eas (11) apostoloy eas (8) apostoloy eas (7) apostoloy eas (6) apostoloy eas (5) apostoloy eas (4) apostoloy eas (3) apostoloy eas (2) apostoloy eas (9)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .