Επίσκεψη στο Δήμαρχο Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Γερμανός Δήμαρχος κ.Manfred Ockel

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
14 Ιανουαρίου 2016, 13:29

Στη Καλαμπάκα και τη περιοχή Τρικάλων  βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος της Γερμανικής πόλης Kelcherbach κ. Manfred Ockel.

Σήμερα  το μεσημέρι  πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμπάκας και δη τον Δήμαρχο κ. Σινάνη Χρήστο συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλη Αγγέλη ο οποίος είναι ομογενής και  Δημοτικός Σύμβουλος του συγκεκριμένου Δήμου.

Αυτή η επίσκεψη είναι η δεύτερη για τον Γερμανό Δήμαρχο αφού πριν από τρία χρόνια είχε βρεθεί ξανά στη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας αφού τον καλωσόρισε τον ενημέρωσε για την γενικότερη λειτουργία του Δήμου και επισήμανε ότι ο Δήμος Καλαμπάκας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της χώρας. Τον ευχαρίστησε για την φιλοξενία που τους είχαν παρασχεθεί στη Γερμανία και τόνισε ότι αυτή τη φιλοξενία θα του την ανταποδώσει τις δύο ημέρες που θα βρίσκεται στη περιοχή μας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Δήμαρχος κ. Manfred Ockel ευχαρίστησε τον κ. Σινάνη για την υποδοχή. Στην συνέχεια τόνισε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους δύο Δήμους και στην γενικότερη λειτουργία τους. Τον ενημέρωσε ότι ο Γερμανικός Δήμος βασίζετε στη Βιομηχανία αντιθέσει  με το Δήμο Καλαμπάκας που στηρίζεται στο Τουρισμό.

Έκανε ιδιαίτερη μνεία  στο τρόπο λειτουργία των Δήμων στη Γερμανία και την Ελλάδα λέγοντας πως στη Γερμανία οι Δήμοι είναι αυτοδιοίκητοι ενώ στην Ελλάδα είπε συγκεκριμένα ότι είναι υποδιοίκητοι.

Έδωσε ως παράδειγμα την λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος της πόλης ο οποίος υπογράμμισε ότι ανήκει στο Δήμο και όχι στο Κράτος όπως συμβαίνει στην Ελλάδα.

Επίσης ανέφερε ότι στο Δήμο του το 10% του πληθυσμού είναι Έλληνες και ότι την φετινή χρονιά ο εκπρόσωπος του συμβουλίου των αλλοδαπών είναι για πρώτη φορά μια Ελληνίδα.

Στο τέλος της συζήτησης ανέφερε ότι επισκέφτηκε τη βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν πολλά Γερμανικά βιβλία, λέγοντας πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει στον εμπλουτισμός της με βιβλία της Χώρας του.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας στη συνέχεια έδωσε στον κ. Manfred Ockel  αναμνηστικά δώρα.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάϊο ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης  είχε επισκεφτεί μαζί  με τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Παπαπούλιο, Δήμου και Ταμπουρά την Γερμανική πόλη Κέλστερμπαχ και τον κ. Manfred Ockel.

Τότε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας είχε επιστρέψει από τη Γερμανία έχοντας εξασφαλίσει την παραχώρηση κάποιων μηχανημάτων και έχοντας κάνεις όπως είχε τονίσει σημαντικές γνωριμίες που θα ωφελούσαν το Δήμο.

Ο κ. Manfred Ockel θα βρίσκεται στην περιοχή μας για δύο ημέρες όπου θα πραγματοποιήσει διάφορες επισκέψεις όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών , το Σπήλαιο και το Μουσείο της Θεόπετρας.

 

  • ΟΧΙάς

    Η σκούπα καπούτ.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .