Επίσκεψη και ομιλία του Dr Ράγκου, Γεωπόνου- Γεωργοοικονομολόγου, καθηγητή των Α.Τ.Ε.Ι Θες/νίκης και Φλώρινας, στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
22 Φεβρουαρίου 2016, 20:29

Σήμερα Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη και ομιλία του Dr Ράγκου, Γεωπόνου- Γεωργοοικονομολόγου, καθηγητή των Α.Τ.Ε.Ι Θες/νίκης και Φλώρινας, στο Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου.
Το θέμα της συνεδρίας ήταν ενταγμένο σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπ/σης που εκπονεί το Δημοτικό Σχολείο Καστρακίου με τίτλο «Σιτάρι- Αλεύρι- Ψωμί» και συμμετέχουν όλες οι τάξεις του σχολείου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κόφφας Αλέξανδρος.

Dr. Αθανάσιος Ράγκος
Γεωπόνος- Γεωργοοικονομολόγος
Επ. Συνεργάτης ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

CV
2002: Πτυχίο Γεωπονίας ΑΠΘ
2004: ΜSc Αγροτικής Οικονομίας ΑΠΘ
-80 Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια
– Διδασκαλία σε ΑΕΙ της χώρας ( προπτυχιακά και μεταπτυχιακά )
– Συμμετοχή σε πέραν των 20 ερευνητικά προγράμματα

Περίληψη εισήγησης 

– Η διάρθρωση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στην Ελλάδα (ανά γεωγραφικό διαμέρισμα )
– Συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνικού πρωτογενή τομέα
– Αναγκαιότητα χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων
Ορθές πρακτικές και αντι-παραδείγματα
– Καλλιεργητικές φροντίδες βασικών ειδών σιτηρών
Κύριες χρήσεις στην μεταποίηση
– Η ελληνική παραγωγή : ποιότητα και σημασία
– Μεσογειακή διατροφή: πλεονεκτήματα για την υγεία και την εθνική οικονομία
– Συζήτηση- ερωτήσεις
– Συμπεράσματα- Σύνοψη

Μαθησιακά αποτελέσματα

– Καλύτερη γνώση της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας
– Γνώση για τη χρήση αγροχημικών
– Η καλλιέργεια, περιβαλλοντικής ευαισθησίας
– Βελτίωση της διατροφής και πρόταση καταναλωτικών συνηθειών

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .