Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΝΟΔΕ Τρικάλων πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας

6 Απριλίου, 2017 11:00 Επιμέλεια: /

DSC_4304

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας , πραγματοποίησε σήμερα  αντιπροσωπεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ.  Μιχάλη Μπαγιώτη, τον Υπεύθυνο της Νομαρχιακής Οργάνωση Ιατρό με τομέα δράσης την Υγεία κ. Τσιαούση Ηλία και τον Ιατρό κ. Τζέλη Αθανάσιος υπεύθυνο για νοσοκομειακούς ιατρούς και Κέντρα Υγείας

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από την ανοιχτή πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Διευθυντής του Κ.Υ. κος Μάνθος Σκύφτας στις 14 μαρτίου  και ανέφερε ότι : <<  Η Καλαμπάκα το περασμένο Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαρτίου είχε δύο αθλητικές εκδηλώσεις, έναν αγώνα μπάσκετ και τον 10ο Ημιμαραθώνιο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και βαρύτητα στις εκδηλώσεις, προσέδωσε η παρουσία του Θεσσαλάρχη, του πολιτικού άρχοντα της περιφέρειας Θεσσαλίας δηλαδή του Περιφερειάρχη κύριου  Κωνσταντίνου Αγοραστού, ο όποιος σημειωτέον είχε και το ρόλο του αφέτη στον Ημιμαραθώνιο. Βεβαίως παρευρέθησαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα της περιφερειακής και τοπικής εξουσίας. Δυστυχώς όμως ούτε και τώρα βρέθηκε χρόνος πέντε (5) λεπτών για να επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας, δεδομένου ότι υπάρχει από διετίας και πλέον ανοικτή πρόσκληση προφορική και γραπτή, προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα και προβλήματα του Κέντρου Υγείας. Επανέρχομαι λοιπόν σήμερα και απευθύνω δημοσίως πρόσκληση για τις επόμενες δέκα ημέρες στους: βουλευτές και πολιτευτές πρώην και νυν όλων των κομμάτων, στους άρχοντες της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης του Νομού, όπως επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας όποια μέρα τους περισσεύει λίγος χρόνος, προκειμένου να ενημερωθούν για τα χρονίζοντα αυτά θέματα και προβλήματα που προκαλούν δυσλειτουργικά φαινόμενα στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία. Μοναδικός στόχος να ενώσουμε τη φωνή και τη δύναμη μας ώστε να δοθούν λύσεις. Εν τη ενώσει η ισχύς. Απαιτείται σεβασμός σε μια υπηρεσία που προσφέρει σοβαρή Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στους χειμαζόμενους λόγω οικονομικής κρίσεως πολίτες της επαρχίας Καλαμπάκας και όχι μόνο.Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση. Ίδωμεν. Οι καιροί ου μενετοί >>.

Ο κος Σκύφτας ξενάγησε τους τρεις κυρίους  στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ. , όπου είδαν την κατάσταση που βρίσκεται κτηριακά και μηχανολογικά.

Ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα , μια προσπάθεια που διαρκεί 2,5 χρόνια τώρα.

Τόσο ο κ. Μπαγιώτης όσο ο κ. Τσιαούσης και ο κ. Τζέλης παραδέχτηκαν ότι το Κ.Υ. Καλαμπάκας κτηριακά , βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Δεσμεύτηκαν ότι θα πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση έτσι ώστε άμεσα να αρχίσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη το Κ.Υ. από την πολυκαιρία και την πλημμελή συντήρηση.

Ο κος Σκύφτας τους ενημέρωσε και για τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αλλά και για τι αναλώσιμα υλικά ( αντιδραστήρια , καύσιμα κ.λ.π.).

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα δήλωσαν μετά την επίσκεψη οι εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ:

Δυστυχώς, είναι προφανής η αδυναμία παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες από ένα σύστημα που στηρίζεται πλέον στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού. Αντανάκλαση αυτής της πολιτικής είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας με τις ελλείψεις σε ιατρικό – παραϊατρικό και τεχνικό προσωπικό , σε τεχνολογικό εξοπλισμό , με τα σοβαρά προβλήματα του κτιρίου. Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για την απαξίωση και την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας. Γίνεται αντιληπτό ότι απαιτείται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος. Μεταρρύθμιση στην Υγεία σημαίνει σεβασμός, βοήθεια, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών Υγείας και όχι ταλαιπωρία και εξευτελισμός του ασθενή.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.