Επικίνδυνος καύσωνας πλησιάζει τη δυτική Ευρώπη-Πως θα εξελιχθεί ο καιρός στη χώρα μας

giorgospasxalidis
24 Ιουνίου 2015, 22:50

Ακραίος θεωρείται ο καύσωνας που πλησιάζει τις επόμενες ημέρες απο την Αφρική και θα επηρεάσει τη δυτική Ευρώπη, και κυρίως Ισπανία, Πορτογαλία αλλα και τμήματα της Γαλλίας, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν κυρίως στην Ισπανία ακόμα και τους 45°c! Το ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι πως η διάρκειά του θα είναι πολύ μεγάλη και πιθανώς για περισσότερο απο μια εβδομάδα η Ισπανία να έχει να κανει σταθερά με υψηλές θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών!

Η χώρα μας δεν αναμένεται να επηρεαστεί απο αυτό το τμήμα καύσωνα άμεσα, ενώ αντίθετα την Πέμπτη και Παρασκευή αναμένουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές μπόρες στις περιοχές του χάρτη που μπορειτε να δειτε παρακάτω. Οι άνεμοι ασθενείς και μόνο στο νοτιο-νοτιοανατολικό Αίγαίο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Πέμπτη 25 ιουνιου

 

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί το ίδιο περίπου σκηνικό, και οι περιοχές που θα επηρεαστούν απο μπόρες το απόγευμα θα είναι η κεντρική και δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και κυρίως τα ορεινά και οι γύρω περιοχές απο αυτά, καθώς και η Ήπειρος.

Η θερμοκρασία σε δροσερά για την εποχή επίπεδα θα βρίσκεται το μεσημέρι στου 26-27 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές ενώ οι άνεμοι ασθενείς στα Ηπειρωτικά, στα 4 μποφόρ στο Αιγαίο, και στα 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Το πρωί του Σαββάτου οι βροχές αναμένεται να επηρεάζουν Σποράδες και κεντρικό Αιγαίο, τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής αλλά και τμήματα της Εύβοιας και τα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς. Οι ίδιες περιοχές καθώς και η Πελοπόννησος και τα ορεινά της Θεσσαλίας θα δεχτούν τοπικές βροχές αστάθειας και το μεσημέρι-απόγευμα του Σαββάτου. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο 2-3 βαθμών ενώ οι άνεμοι στα Ηπειρωτικά ασθενείς, στο Αιγαίο βόρειοι 5 μποφόρ.

Μείνετε τις επόμενες ημέρες στο δελτίο του Stagonnews για να ενημερωθείτε άμεσα για το κατα πόσο και αν θα επηρεάσει τη χώρα μας το κύμα καύσωνα απο την Αφρική που θα πλήξει την Ισπανία και τη δυτική Ευρώπη!

 

 

Γιώργος Πασχαλίδης 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .