Επικαιρότητα νοήματος

6 Αυγούστου, 2015 07:55 Επιμέλεια: /

DSC_6672_DCE

Επίκαιρη όσο ποτέ και τίποτα άλλο η φετινή εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάτι που  επισημάνθηκε και από τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο  στο τέλος της ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Μονή Μεγάλου Μετεώρου .

Λοιπόν ,  ο σύγχρονος άνθρωπος  , η κοινωνία , η χώρα , χρειαζόμαστε μετα – μόρφωση , μια μεγάλη αλλαγή σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο που  θα αγγίζει  την ίδια την φιλοσοφία   και στάση ζωής  , δηλαδή  τον πυρήνα του σημερνού μοντέλου  ανάπτυξης που είναι η Θεοποίηση  του  υπερκαταναλωτισμού  και  ευδαιμονισμού   κάτι που ασφαλώς είναι και δύσκολο και απαιτεί  προσωπικό  αγώνα και θυσίες  συνάμα .

Ωστόσο  αν δεν αλλάξουμε , αν δεν μεταμορφωθούμε γενικώς , θα συνεχίσουμε να ζούμε σε μια ψευτοπρόοδο  έχοντας χάσει όμως την ίδια την ψυχή , την ίδια μας την ύπαρξη .

Το νόημα της γιορτής της Μεταμόρφωσης είναι   και  επίκαιρο , και αναγκαίο  και θα  πρέπει να  εντρυφήσουμε !!!

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.