Επιδρομές αρκούδων σε χωριά των Τρικάλων

8 Αυγούστου, 2016 10:38 Επιμέλεια: /

arktouros_DCE

Συνεδρίασε στις  2  Αυγούστου στα γραφεία  της  Δ/νσης  Δασών  Τρικάλων  η  Συντονιστική  Επιτροπή  Διαχείρισης  ‘’Κρίσεων’’  περιστατικών προσέγγισης αρκούδων, με αφορμή την εμφάνισή της στην Τ.Κ.  Καστανιάς του Δήμου Καλαμπάκας.

Η παραπάνω επιτροπή συστάθηκε σε εφαρμογή της 104180/433/2014 ΚΥΑ, σκοπός δε της συνάντησης αυτής στη οποία συμμετείχαν εμπλεκόμενοι φορείς  δια των εκπροσώπων τους, ήταν η  ανταλλαγή  απόψεων  και η υποβολή προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου εμφάνισης των αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές του Νομού Τρικάλων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης παρουσιάσθηκαν τα προβλήματα που αφορούν κυρίως την πρόκληση ζημιών από την εμφάνιση αυτού του άγριου ζώου, τόσο στο ζωικό όσο και στο φυτικό κεφάλαιο, αλλά και δεν  θα πρέπει να  παραβλεφθεί  ότι το γεγονός  προσέγγισης της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές,  εμπνέει πολλές φορές φόβο και υπερβολικές αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων στις περιοχές όπου εμφανίζεται.

Έγινε μια απόλυτα εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των συμμετασχόντων εκπροσώπων  και   κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου και την επίτευξη του επιθυμητού στόχου που είναι επιδίωξη των όρων ομαλής συνύπαρξης του ανθρώπου με τα μεγάλα σαρκοφάγα.

Αποφασίσθηκε μετά από τα παραπάνω η καταγραφή προβλημάτων και η υποβολή προτάσεων οι οποίες θα αξιολογηθούν από την Κεντρική  αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου.

Τέλος οι πολίτες που θα αντιληφθούν την παρουσία της αρκούδας μπορούν να απευθύνονται στις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού στα παρακάτω τηλέφωνα:

  •  Δ/νση Δασών Τρικάλων   2431063463
  • Δασαρχείο Τρικάλων        24310634810 ή  1591
  •   Δασαρχείο Καλαμπάκας  2432022410 – 15

 

Τρίκαλα  Αύγουστος  2016

 

Ο

Δ/ντής Δασών

 

 

 

Χρήστος   Κουτσονάσιος

Δασολόγος με Α’ βαθμό

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.