Έως 30 Ιουνίου οι εγγραφές στις αγροτικές ΕΠΑΣ όπου ανήκει και η Ξυλογλυπτική Σχολή Καλαμπάκας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Ιουνίου 2017, 07:52

Σπουδές για μια σύγχρονη γεωργική εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ σε αποφοίτους της Α’ Λυκείου.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος όπου οι εγγραφές στις Σχολές του Οργανισμού ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ενώ οι αιτήσεις θα γίνονται και πάλι δεκτές το χρονικό διάστημα από 1 έως 14 Σεπτεμβρίου.

Το σχολικό έτος 2017-2018 θα λειτουργούν έξι Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) και συγκεκριμένα στη Λάρισα, στα Ιωάννινα, στην Κρήτη, στη Νεμέα, στην Καλαμπάκα και στο Μαρούσι, στις ακόλουθες ειδικότητες:

•Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λαρισας (τηλ. 2410 611093) – Αγροτικών Μηχανημάτων – Ζωοτεχνίας

•Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων (τηλ. 26510 92219) -Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας

•ΕΠΑΣ Κρήτης (τηλ. 28920 31259) – Θερμοκηπιακών Κατασκευών και Καλλιεργειών

•ΕΠΑΣ Νεμέας (τηλ. 27460 23032) – Αμπελουργίας- Οινοτεχνίας

•ΕΠΑΣ Καλαμπάκας (τηλ. 24320 22781) -Τεχνιτών Ξυλογλυπτικής- Διακοσμητικής Επίπλου

•ΕΠΑΣ Συγγρού (τηλ. 210 8012701) -Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων- Αρχιτεκτονικής Τοπίου

Η φοίτηση στις ΕΠΑΣ είναι δωρεάν και στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν στέγαση και διατροφή. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γίνεται πρακτική άσκηση, ενώ οι σπουδαστές δικαιούνται και αναβολή στράτευσης. Στους αποφοίτους των Σχολών χορηγείται πτυχίο. Οι ΕΠΑΣ διαθέτουν κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους μαθητές με τις κατάλληλες γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Ξυλογλυπτική Καλαμπάκας

Η φοίτηση στις Σχολή που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι διετής και στους σπουδαστές παρέχεται δωρεάν σίτιση και στέγαση.

Η Σχολή Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας, η οποία υφίσταται εδώ και 60 χρόνια,  είναι μοναδική στο είδος της σε ολόκληρη την Ελλάδα, παράγει ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό στον τομέα των ξυλόγλυπτων αντικειμένων και διασφαλίζει την συνέχιση της λαϊκής μας παραδοσιακής ξυλογλυπτικής τέχνης. Η σχολή αποτελεί πόλο έλξης σπουδαστών από ολόκληρη την Ελλάδα και έχει δημιουργήσει μια μοναδική παράδοση για την Καλαμπάκα, έχοντας συνδεθεί άρρηκτα με την πόλη στην διάρκεια των έξι δεκαετιών λειτουργίας της.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .