Εορτάζουν οι Ιερές Μονές του Μεγάλου Μετεώρου και του Ρουσάνου-Πλήθος προσκυνητών συμμετείχαν στους Εσπερινούς που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
5 Αυγούστου 2016, 21:47

Κοσμοπλημμύρα στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος – Μεγάλο Μετέωρο κατά την ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού σήμερα το απόγευμα .

Να πούμε πως και στο έτερο πανηγυρίζον Μετεωρίτικο Μοναστήρι , αυτό του Ρουσάνου , το καθολικό του οποίου είναι αφιερωμένο στην Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού , οι προσκυνητές ήταν πάρα πολλοί τιμώντας την μεγάλη αυτή εορτή της Ορθοδοξίας .

Στην ακολουθία του εσπερινού σήμερα στο Μεγάλο Μετέωρο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης  Αυλώνος κ. Χριστόδουλος .

Ο Μητροπολίτης  Αυλώνος τόνισε  ότι η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού αποτελεί Μέγα γεγονός που χωρίς να αλλοιώνει την ανθρώπινη φύση του αποδεικνύει την Θεϊκή του υπόσταση . Αναφέρθηκε στην  μεγάλη σημασία της Μεταμόρφωσης κυρίως για τον σύγχρονο άνθρωπο που θα πρέπει να μεταμορφωθεί ώστε μέσα από την πνευματική του μεταμόρφωση να οδηγηθεί προς την σωτηρία του .

Αύριο την κυριώνυμον ημέρα της Εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως,  Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 5.30 π.μ. Όρθρος και εν συνεχεία Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντως του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστόδουλου.

Στο Κουκουφλί
Ανάλογες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα και το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κουκουφλί  Ασπροποτάμου όπου ως γνωστόν μετά τις λατρευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιείται αντάμωμα όλων των Ασπροποταμιτών .
Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω ναός ανήκει στο Δασαρχείο Καλαμπάκας καθώς ανεγέρθηκε με  δαπάνες των εργαζομένων σ΄ αυτό προκειμένου να εξυπηρετήσει τον κόσμο που αλλά κυρίως τους εργαζομένους δασεργάτες του δασικού συμπλέγματος .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .