Εορτάζει το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Αγναντια – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του Ναού

admin
admin
19 Ιουλίου 2014, 20:17

Προφήτη Ηλιού αύριο και απόψε σε πολλά εξωκκλήσια αφιερωμένα στο όνομά του πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.
Ένα από εξωκκλήσια που πραγματοποιούνται μια σειρά εκδηλώσεων είναι αυτό της Αγναντιάς στην είσοδο του χωριού. Μετά τον Εσπερινό τραγούδησε και χόρεψε το χορευτικό συγκρότημα της Αγναντιάς και στην συνέχεια προσφέρθηκε παραδοσιακό φαγητό σε όλους τους παρευρισκόμενους. Θα ακολουθήσει χορός μέχρι αργά για όλους.
<< Πριν 10 ολόκληρα χρόνια (Άνοιξη 2004) ξεκίνησαν οι εργασίες στον «Προφήτη Ηλία» και μάλιστα με την περίφραξη του εκκλησιαστικού χώρου (αντί ξύλα και συρματόπλεγμα, έγινε με πέτρα και κάγκελα) και στη συνέχεια με την επένδυση πέτρας σ’ όλη την Εκκλησία. Το Φθινόπωρο 2013 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.
Στην είσοδο του χωριού (όπως κι’ άλλη φορά αναφέραμε), ερχόμενος κανείς από Καλαμπάκα, βρίσκεται στο αριστερό μέρος του δρόμου, πράγματι αυτό το υπέροχο στολίδι που κοσμεί την Αγναντιά, ο «Προφήτης Ηλίας».
Είναι ένα έργο των Αγναντιωτών, που χρειάστηκαν αρκετά χρόνια, για να ολοκληρωθεί και να φθάσει στη σημερινή μορφή του. Ο κάθε Αγναντιώτης πρέπει να είναι και είναι υπερήφανος γι’ αυτό το έργο, γιατί όλοι μας έχουμε κάτι προσφέρει, ανεξάρτητα από το είδος και το ύψος της προσφοράς. Στηριχθήκαμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, εμείς οι Αγναντιώτες είμαστε υπερήφανοι, που ολοκληρώσαμε σήμερα αυτό το μικρό θαύμα της Αγναντιάς. Ακολουθήσαμε απλά το εξής και είπαμε: «… εμείς οι Αγναντιώτες, τι μπορούμε να προσφέρουμε για το χωριό μας; Και όχι τι μπορεί να προσφέρει το χωριό μας για μας».
Δεν ενδιαφερθήκαμε μόνο για το Εκκλησάκι, αλλά προσπαθήσαμε ο ιερός χώρος του Ναού να μπορεί να προσελκύει, όλους τους πιστούς, ανεξάρτητα ηλικίας, φύλου, κλπ. Για μας, ήταν ένα όνειρο, που μετά από τόσα χρόνια έγινε πραγματικότητα. Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, κατ’ αυτόν τον τρόπο μ΄ όλες μας τις δυνάμεις, οικονομικές (παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν), σωματικές και ψυχικές, να βρισκόμαστε πάντοτε στην πρώτη γραμμή για να φτιάξουμε αγνώριστη την Αγναντιά. Εδώ, για μας, δεν ισχύει και δεν υπάρχει η λέξη δεν «μπορούμε», υπάρχει μόνο η λέξη «θέλουμε» και μόνο αυτό είναι το ήμισυ του παντός. Και αυτό εμείς οι Αγναντιώτες μόλις το αποδείξαμε στην πράξη.
Εκτός αυτού, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε τον περιβάλλοντα χώρο κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να ικανοποιεί ταυτόχρονα τη θρησκευτική του ανάγκη και να θαυμάζει την υπέροχη θέα του τοπίου και να αισθάνεται την γαλήνη και ηρεμία της ψυχής του. Γι’ αυτόν τον σκοπό φυτέψαμε ακόμη διάφορα καλλωπιστικά δένδρα, που σε λίγα χρόνια θα δώσουν μια άλλη πνοή, χάρη και ομορφιά σ’ αυτό το τοπίο που λέγεται «Προφήτης Ηλίας». Όλα αυτά μπορεί κανείς να τα αισθανθεί καλύτερα, να τα θαυμάσει και να τα απολαύσει, μόνο όταν θα επισκεφθεί αυτό το υπέροχο και μαγικό τοπίο >> .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .