Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Ξηροκάμπου – Κοσμοπλημμύρα πιστών στον Εσπερινό υπό του κκ. Θεοκλήτου

admin
admin
10 Ιουνίου 2019, 21:40

Επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός υμών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, πανηγυρίζει   ο ομώνυμος  Ιερός  Ναός  στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας , όπου σήμερα το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ αύριο  Τρίτη 11 Ιουνίου το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και η  Θεία Λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας , παραδοσιακό φαγητό και παραδοσιακοί χοροί.

Του Εσπερινού παρέστη και ευλόγησε το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε τον χώρο που βρίσκεται Ναός , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών Μετεώρων κκ. Θεόκλητος υπό την συνοδεία Ιερέων.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών τίθεται  προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο ίδιο χωριό αλλά και η εικόνα ¨Άξιον εστί ¨  απο την Μεγάρχη Τρικάλων .

Η ίδρυση του Ναού του Αγίου Λουκά στον Ξηρόκαμπο  οφείλεται στο ότι υπάρχει στο χωριό  λείψανό του , αλλά και το γεγονός των πολλών θαυμάτων που κάνει στους πιστούς κατά ομολογίες των ίδιων . Τα δύο αυτά στοιχεία ώθησαν τον πατέρα Αχίλλειο με την βοήθεια των χωριανών και όχι μόνο , να ξεκινήσουν  την προσπάθεια να τιμήσουν  τον Άγιο, και τα κατάφεραν.

Για τον Άγιο Λουκά μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Λουκά
Ο Άγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.

Η Θεϊκή παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς… αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Άγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας έναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.

Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.

Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.

Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει Άγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.

Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Άγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Άγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .