Εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου

28 Απριλίου, 2016 09:55 Επιμέλεια: /

DSCF9818_DCE

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 02 Μαΐου 2016 εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.

Το πρωί της Δευτέρας 02 Μαίου και ώρα 7:30 θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί η παράδοση του ανεβάσματος εις το μοναστήριον, με το γνωστό τρόπο, δια την τοποθέτηση των μαντηλιών, τα οποία όπως είναι γνωστό, είναι τάματα των ευλαβών χριστιανών.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Δευτέρας) και ώρα 6:00 στον κεντρικό ναό του χωριού, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο πασχαλινός εσπερινός.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 03 Μαίου 2016 θα τελεσθεί το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 9:30, θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων πέριξ του χωριού, στις λεγόμενες ράχες. Περί ώρα 11:30, η όλη πομπή θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Αγιασμός και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων.

Τα Ιερά Λείψανα και οι Αγιες Εικόνες θα παραμείνουν στην ενορία μας έως την Κυριακή του Θωμά 08 Μαίου. Το απόγευμα της Κυριακής, και ώρα 6:00μ.μ θα τελεσθεί ο εσπερινός και αμέ­σως θα γίνει η αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων.

Ας προσέλθουμε με ευλάβεια, σεβασμό και με πίστη προς τους Αγίους μας, να τους παρακαλέσουμε ο καθένας για την υγεία μας, τα προβλήματά μας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καστρακίου

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Προφανώς θα γνωρίζετε την ιστορία με το τι έπαθε ο τούρκος που έκοψε τα δένδρα.
    Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνετε από Καστρακινούς

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.