Εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου

admin
admin
28 Απριλίου 2016, 09:55

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 02 Μαΐου 2016 εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου εορτάζει και πανηγυρίζει το εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Μανδηλά Καστρακίου.

Το πρωί της Δευτέρας 02 Μαίου και ώρα 7:30 θα τελεσθεί ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τηρηθεί η παράδοση του ανεβάσματος εις το μοναστήριον, με το γνωστό τρόπο, δια την τοποθέτηση των μαντηλιών, τα οποία όπως είναι γνωστό, είναι τάματα των ευλαβών χριστιανών.

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (Δευτέρας) και ώρα 6:00 στον κεντρικό ναό του χωριού, των Αγίων Πέτρου και Παύλου, θα γίνει η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και των Αγίων Εικόνων από τις Ιερές Μονές των Αγίων Μετεώρων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει ο πασχαλινός εσπερινός.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 03 Μαίου 2016 θα τελεσθεί το πρωί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και περί ώρα 9:30, θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων πέριξ του χωριού, στις λεγόμενες ράχες. Περί ώρα 11:30, η όλη πομπή θα επιστρέψει στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου θα τελεσθεί ο Μικρός Αγιασμός και η προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων και Αγίων Εικόνων.

Τα Ιερά Λείψανα και οι Αγιες Εικόνες θα παραμείνουν στην ενορία μας έως την Κυριακή του Θωμά 08 Μαίου. Το απόγευμα της Κυριακής, και ώρα 6:00μ.μ θα τελεσθεί ο εσπερινός και αμέ­σως θα γίνει η αναχώρηση για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων.

Ας προσέλθουμε με ευλάβεια, σεβασμό και με πίστη προς τους Αγίους μας, να τους παρακαλέσουμε ο καθένας για την υγεία μας, τα προβλήματά μας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καστρακίου

  • ΟΧΙάς

    Προφανώς θα γνωρίζετε την ιστορία με το τι έπαθε ο τούρκος που έκοψε τα δένδρα.
    Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνετε από Καστρακινούς

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .