Εορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Ξηροκάμπου- Κοσμοπλημμύρα πιστών στον Εσπερινό αλλά τα χάλασε ο καιρός

Βαγγέλης Γκιάτας και Γρηγόρης Καλύβας
10 Ιουνίου 2016, 20:11

Επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός υμών Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, πανηγυρίζει   ο ομώνυμος  Ιερός  Ναός  στον Ξηρόκαμπο Καλαμπάκας , όπου σήμερα το απόγευμα ( υπό βροχή ) πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ αύριο  Σάββατο 11 Ιουνίου το πρωί και ώρα 8.00  θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και η  Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

Του Εσπερινού παρέστη και ευλόγησε το πλήθος κόσμου που κατέκλεισε τον χώρο που βρίσκεται Ναός , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κκ. Σεραφείμ.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών τίθεται  προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου το οποίο φυλάσσεται στον Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο ίδιο χωριό .

Η ίδρυση του Ναού του Αγίου Λουκά στον Ξηρόκαμπο  οφείλεται στο ότι υπάρχει στο χωριό  λείψανό του , αλλά και το γεγονός των πολλών θαυμάτων που κάνει στους πιστούς κατά ομολογίες των ίδιων . Τα δύο αυτά στοιχεία ώθησαν τον πατέρα Αχίλλειο με την βοήθεια των χωριανών και όχι μόνο , να ξεκινήσουν  την προσπάθεια να τιμήσουν  τον Άγιο, και τα κατάφεραν.

Για τον Άγιο Λουκά μίλησε ο Ηγούμενος της ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας π. Δωρόθεος

Λίγα λόγια για τον Άγιο Λουκά
Ο Άγιος Λουκάς αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, απόλυτα καταγεγραμμένο. Ελάχιστες φορές στην Νεώτερη Χριστιανική Ιστορία, θείες δυνάμεις κάνουν τόσο εμφανή την παρουσία τους σε ανθρώπινο ον και παραμένουν μαζί του προστατεύοντας το μέχρι τον φυσικό θάνατο. Στην περίπτωση του Αγίου Λουκά η επιβίωση του και μόνο αποτελεί κορυφαία απόδειξη της άμεσης σχέσης του με το Θείο.

Η Θεϊκή παρουσία συνεχώς παρεμβαίνει και ενεργεί στην ζωή του Αρχιεπισκόπου. Το συνεχώς… αφορά πενήντα και πλέον χρόνια ! Μισό αιώνα ο Άγγελος του Θεού περιβάλλει με αόρατο πέπλο προστασίας έναν Ιατρό που χωρίς καν να το γνωρίζει έμελλε να σώσει χιλιάδες ζωές και να Αγιάσει σε εποχές σκότους.

Για δεκαετίες ολόκληρες το θείο τον φωτίζει και τον ενδυναμώνει ψυχικά και πνευματικά .Του χαρίζει πνευματικές δυνάμεις και ιατρικές ικανότητες πολύ πέρα από τα όρια του φυσιολογικού και ταυτόχρονα τον προστατεύει απ τις καθημερινές προκλήσεις του χειρότερου καθεστώτος που γνώρισε ποτέ ο άνθρωπος.

Ο Κύριος στο πρόσωπο του Αγίου Λουκά ευλόγησε και ανύψωσε την επιστήμη και την έρευνα των ανθρώπων, αρκεί αυτή να μένει πάντα συνδεδεμένη με την Πίστη και την Γνώση.

Στις 11 Ιουνίου εορτάζεται η μνήμη του αρχιεπισκόπου Κριμαίας Λουκά. Μετά την κοίμηση του, πλήθος θαυμάτων και θαυμαστών θεραπειών καταγράφονται σε όλον τον κόσμο.

Πιστοί που επικαλούνται το όνομα Του και προσεύχονται σε Αυτόν, βρίσκουν θεραπεία. Η Εκκλησία Τον ανακηρύσσει Άγιο, αφού ήδη εν ζωή είχε αναγνωριστεί ως Τέτοιος από τον πιστό λαό.

Ο Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι και μετέπειτα Άγιος Λουκάς, για 50 ολόκληρα χρόνια χάρισε ελπίδα και πνευματική δύναμη σε ένα ταλαιπωρημένο λαό που στερήθηκε την ελευθερία του, την ιστορία του και την θρησκεία του. Τώρα σαν Άγιος ολόκληρης της Ορθοδοξίας χαρίζει ελπίδα και δύναμη, σε οποιονδήποτε διαβάσει την ζωή Του και τις ομιλίες Του.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .