Εντός σχεδίου αλλά χωρίς υποδομές – Διαμαρτυρίες κατοίκων περιοχής «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» και «ΜΠΟΜΠΑ» για την κατάσταση των δρόμων

4 Ιανουαρίου, 2016 08:19 Επιμέλεια: /

plimires 2_DCE

Οι περιοχές «Αγία Τριάδα»  και «Μπόμπα» είναι δύο περιοχές , συνοικίες σήμερα της Καλαμπάκας  , που βάση  της εγκριθείσης  μελέτη  του νέου σχεδίου πόλεως  εντάχθηκαν στον  ευρύτερο  πολεοδομικό  ιστό  της πόλεως .

Τούτο  κατέστη αναγκαίο καθώς η ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος  πέραν του παλαιού σχεδίου ήταν ραγδαία και οι περιοχές αυτές που  εν τω μεταξύ πυκνοδομήθηκαν  έπρεπε να ενταχθούν στο νέο σχέδιο πόλεως . Χρειάστηκαν  αρκετά  χρόνια αλλά και χρονοβόρες διαδικασίες για να εγκριθεί το νέο σχέδιο πόλεως μέχρις ότου  οι δύο αυτές πυκνοδομημένες  ποια  περιοχές να αποκτήσουν  χαρακτηριστικά οργανωμένου πολεοδομικού συγκροτήματος .

Η μελέτη του νέου σχεδίου πόλεως  αποτυπώθηκε  επί του εδάφους  µε την εκπόνηση πράξης εφαρμογής  που , στην προκειμένη περίπτωση , περιλαμβάνει  ολόκληρη την έκταση, στην οποία αναφέρεται η πολεοδομική  μελέτη   και βάση της οποίας καθορίστηκαν  τα  τμήματα  που αφαιρούνται από κάθε ιδιοκτησία για εισφορά γης, τα τμήματα  που μετατρέπονται  σε χρηματική  εισφορά και τα τμήματα , που ρυμοτομούνται  για κοινόχρηστους χώρους ή καταλαμβάνονται  από κοινωφελείς χώρους .

Όλα αυτά τα διαδικαστικά έγιναν  , και ποια απέμεινε η υποχρέωση του δήμου να ξεκινήσει την διαδικασία των υποδομών (δρόμοι , δίκτυα ύδρευσης  , ηλεκτροφωτισμού  , αποχέτευσης   και ομβρίων κάτι που στην προκειμένη περίπτωση  ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα οι δρόμοι  των εν λόγω οικισμών  να παραμένουν  χώμα κάτι που δημιουργεί μια σειρά προβλήματα στους κατοίκους αυτών των περιοχών οι οποίοι με το δίκιο  τους διαμαρτύρονται .

Διαμαρτυρίες – ερωτήματα

«…Τον χειμώνα οι δρόμοι μετατρέπονται  σε ποτάμια και το καλοκαίρι μας τρώει η σκόνη..» , δηλώνουν κάποιοι απ΄ τους κατοίκους  των δύο αυτών περιοχών οι οποίοι και μας ζήτησαν να ασχοληθούμε με το θέμα .

Από πλευράς δήμου η υποχρέωση είναι το προϊόν  της εισφοράς σε χρήμα , που κάποιοι το ανεβάζουν πάνω από ένα εκ. ευρώ ,  να τοποθετηθεί σε ειδικούς κωδικούς  του προϋπολογισμού και να διοχετεύεται σε σκοπούς που σχετίζονται με τα έργα υποδομών κάτι που οι κάτοικοι αμφισβητούν βέβαια ζητώντας μας να θέσουμε τα ερωτήματα στον δήμο για το συνολικό ποσό που απόκτησε ο δήμος από την εισφορά σε χρήμα , πόσα και που διοχετεύτηκαν , τι δόθηκε για τις υποδομές στις νεοεντασσόμενες περιοχές και τέλος το ποσό των χρημάτων που βρίσκονται στους ειδικούς κωδικούς .

Επίσης δεν πρέπει να διαφεύγει ότι στις περιοχές αυτές έχουν  αναπτυχθεί   ξενοδοχειακές , μονάδες  , ταβέρνες κ.λ.π , κάτι που επιβάλλει την συνέχιση  και ολοκλήρωση των υποδομών .

Εμείς απλά μεταφέρουμε την αγωνία και τον προβληματισμό των κατοίκων , ως έχουμε χρέος αφ΄ όσον το θέμα μας ετέθη , πιστεύοντας πως η δημοτική αρχή οφείλει να πάρει θέση και να απαντήσει επ΄ αυτών  των αιτιάσεων .

 

 

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.