Ένταξη του Δήμου Καλαμπάκας στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πρασίνου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» στον Άξονα Προτεραιότητας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
23 Ιουλίου 2017, 09:31

Φαίνεται ότι το τελευταίο ταξίδι του Δημάρχου Καλαμπάκας κου Σινάνη στην Αθήνα είχε θετικό πρόσημο αφού ο Δήμαρχος κατάφερε να εντάξει τον Δήμο σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου.

Μπορεί το ποσό να μην είναι τεράστιο αλλά και οι 35 χιλιάδες που θα δοθούν θα βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί μια ιδιαίτερη μελέτη για το κυκλοφοριακό στην περιοχή.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάχτηκαν 13 Δήμοι από όλη την Ελλάδα ( Δήμο Αιγάλεω, Δήμο Μαρκοπούλου- Μεσογαίας, Δήμο Καλαμπάκας, Δήμο Φαρσάλων, Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, Δήμο Αίγινας, Δήμο Λέρου, Δήμο Κυθήρων, Δήμο Πάτμου, Δήμο Κέας, Δήμο Ιητών, Δήμο Κύθνου )  οι οποίοι θα μοιραστούν το ποσό των 400 χιλιάδων.

Η εν λόγω απόφαση αφορά τη χρηματοδότησή σας Για εκπόνηση ΣΒΑΚ. Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη, αλλά είναι αποτέλεσμα συστηματικής ανάλυσης και αποτύπωσης της παρούσας και μελλοντικής κατάστασης, σχεδιασμού και αξιολόγησης μέτρων που η ευρωπαϊκή και διεθνής πρακτική προτείνει ως βέλτιστα για κάθε περίπτωση, εφαρμογής νέων πολιτικών, εφαρμογής νέων μορφών συνεργασίας, ανάδειξης νέων πηγών χρηματοδότησης και σωστού και ακριβούς προγραμματισμού. Τα σχέδια αυτά αποσκοπούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της κινητικότητας της πόλης, με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης, με τελικό στόχο την διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η διαδικασία βασίστηκε σε συγκεκριμένη μεθοδολογία για την οριστικοποίηση της οποίας το Πράσινο Ταμείο συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ. Συγκεκριμένα:

Οι Δήμοι Μαρκοπούλου – Μεσογαίας, Καλαμπάκας, Φαρσάλων και Ακτίου – Βόνιτσας αξιολογήθηκαν συμπληρωματικά, εξαιτίας της πληθυσμιακής τους πυκνότητας, των χαρακτηριστικών του πολεοδομικού ιστού και των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών πιέσεων που παρατηρούνται στους εν λόγω δήμους.

Το διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου αποφάσισε:

-Την ένταξη 13 Δήμων ως δικαιούχων χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 400.0000 €, στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Συμπληρωματική Πρόσκληση στην Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», που έχει εγκριθεί με την 2119/21-04-2017 απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έως του ποσού που αναγράφεται για κάθε Δήμο.

-Να εξουσιοδοτηθεί ο Πρόεδρος να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, για την εκτέλεση της παρούσας απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

prasino tameio_DCE

  • ΟΧΙάς

    Έως σήμερα ο κυρίαρχος λαός πλήρωσε δύο μελέτες για το κυκλοφοριακό, μια μελέτη για την αστική συγκοινωνία. Αλλά επί της ουσίας τίποτα. Θα αρχίσουν πάλι οι αναλύσεις, οι διαφωνίες, οι διχασμοί, οι ισχυρογνωμοσύνες, οι μπαρούφες και τα τοιούτα.Επιτέλους ας σοβαρευτούν κάποια στιγμή κι ας διδαχθούν από τον μακρύ κατάλογο των λαθών τους.
    Μήπως δεν χρειαζόμαστε άλλες μελέτες αλλά έναν σωστό δήμαρχο, να κατανοήσει και να ερμηνεύσει τον κόσμο μέσα στον οποίον ζει.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .