Ενώ Γερμανία και διεθνές κεφάλαιο κάνουν μπίζνες με τους μετανάστες : Σε αποθήκη μεταναστών μετατρέπεται η Ελλάδα !!!

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
14 Αυγούστου 2016, 10:56

Όσοι πιστεύουν ότι η Γερμανία άνοιξε ξαφνικά τις αγκάλες της για να καλοδεχθεί τους Σύριους πρόσφυγες διαπνεόμενη από  καθαρά αλτρουιστικά συναισθήματα κάνουν τραγικό λάθος καθώς η προσέγγιση της πολιτικής  Μέρκελ και Γερμανικού κεφαλαίου είναι ψυχρή και ρεαλιστική καθώς στόχος τους  είναι το κέρδος μια και πολλοί τομείς της Γερμανικής Βιομηχανίας και γενικότερα της Γερμανικής οικονομίας επωφελούνται  από την διαχείριση των πάνω από 3,6 εκ. προσφύγων που ζουν στη Γερμανία . Από πού προκύπτει αυτό ;  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις  των «Πέντε Σοφών της oικονομίας», θεσμοθετημένο συμβουλευτικό όργανο, με αρμοδιότητα τα θέματα  οικονομίας (Sachverständigenrat der Wirtschaft) , προβλέπεται ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της Γερμανίας το 2016 θα αυξηθούν κατά 0,2% λόγω του προσφυγικού (από 1,4% σε 1,6%), ενώ σύμφωνα με έρευνα της Deutsche Bank οι πρόσφυγες θα συμβάλουν κατά 0,25% στο ΑΕΠ – για να έχουμε μια αίσθηση  τάξης μεγέθους, το ΑΕΠ της Γερμανίας (2015) ήταν 3,678 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Αντίστοιχη πρόβλεψη της Ένωσης Γερμανικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας (DIHK –Deutscher Industrie- und Handelskammertag) ανεβάζει την αύξηση του ΑΕΠ στο 0,3%.  Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η γερμανική οικονομία θα επωφελείται ετησίως κατά 0,5% -1,1% του ΑΕΠ, επιπλέον, μόνο από τις προσφυγικές ροές!  Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών, όπως και των οικονομικών ινστιτούτων, συμφωνούν ότι η εισροή προσφύγων στη Γερμανία δίνει θετική ώθηση στην ανάπτυξη και στην οικονομία καθώς εξασφαλίζονται φτηνά εργατικά χέρια  την ώρα που  , λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, παρουσιάζεται  σταθερή έλλειψη ενώ τεράστια Συριακά κεφάλαια προηγήθηκαν των προσφυγικών ροών προς τις Γερμανικές τράπεζες .

Αφού το παγκόσμιο κεφάλαιο, έκανε  ότι περνούσε από το χέρι του για να στερηθούν οι λαοί της περιοχής την αξιοπρέπεια στη ζωή τους, εκμεταλλεύτηκε κάθε φυσικό και ανθρώπινο πόρο,  εκκόλαψε,  περιέθαλψε, συνεργάστηκε  και χρηματοδότησε Αλ Κάιντα, Τζιχάντ και ΙΣΙΣ,  τώρα εμφανίζεται προστάτης και εγγυητής της Συρίας και των Σύριων αλλά και ολάκερης της ανθρωπότητας .

Εκτός των  πετρελαίων και τον ορυκτού πλούτου της περιοχής, που αποτελούν σταθερό διακύβευμα της «Δύσης» στη Μέση Ανατολή, ένας συνεχιζόμενος πόλεμος  φέρνει κέρδη στις πολεμικές βιομηχανίες και πλούτο σε αυτούς που κάνουν μπίζνες στην περιοχή . Και οι μπίζνες είναι πολλές!  Εκπρόσωποι του διεθνούς κεφαλαίου έχουν αναπτύξει «σχέσεις» με τον κάθε φύλαρχο προμηθευόμενοι πετρέλαια ενώ ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπορίου λευκής σαρκός αναπτύσσεται στη ζώνη αυτού του πολέμου ενώ  ανθεί και κύκλωμα που εφοδιάζει τις συλλογές αρχαιοκάπηλων με όσους από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς είναι φορητοί.

Όμως μια από τις πλέον  κερδοφόρες «επιχειρήσεις» είναι η εκμετάλλευση των ξεριζωμένων από τον πόλεμο και τη φτώχια ανθρώπων. Απ’ αυτούς κερδοφορούν με τον πιο απεχθή τρόπο σειρά νόμιμων και παράνομων «δομών» . Τα τελευταία χρόνια έχουν ξοδευτεί 16 δις ευρώ μόνο στους παράνομους διακινητές. Και αν οι λαθρέμποροι βάζουν στην τσέπη τους 1 δις το χρόνο από τον ανθρώπινο πόνο τα κράτη κερδίζουν πολλά περισσότερα! Επίσημα στοιχεία της Eurostat αναφέρουν ότι από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τώρα οι 20 εκατομμύρια μετανάστες που ζουν στην Ε.Ε διασφάλισαν 22 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία της Γερμανίας, Ιταλίας, Γαλλίας Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου!!!

Το θέμα του μεταναστευτικού ανοίγει ξανά από πλευράς Τουρκίας και ήδη η Ελλάδα δέχεται καθημερινά νέες ροές με αυξητικό ρυθμό .  Στο email που αποκαλύπτεται στα Wikileaks και υπήρχε μέσα σε ένα όγκο παρόμοιων μηνυμάτων του ΑΚΡ που βγήκαν πρόσφατα, υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σημεία που χρήζουν μελέτης .

1. Η Τουρκία ουσιαστικά δεν έχει καμία δέσμευση στην συμφωνία αφού ακόμα και αν της δοθεί ό,τι ζητήσει, μπορεί με περιθώριο χρόνου 6 μηνών να δηλώσει μονομερώς (!!!) ότι η συμφωνία δεν την συμφέρει και να αποχωρήσει.

2. Το θέμα της επανεισδοχής αναφέρεται με πολύ μελανά χρώματα καθώς το 2014 γύρισαν πίσω μόνο 6 άτομα από χιλιάδες που θα έστελνε η Ελλάδα πίσω ενώ παράλληλα αναφέρει γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να αναχαιτίσει τις βάρκες μεταναστών ακόμα και αν παρατάξει πλοία και FRONTEX σε όλο το Αιγαίο όπως λέει. Ο λόγος είναι πώς παραβιάζει άρθρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε. και πιέζεται από την Ευρώπη για αυτό (!!!)

3. Η Τουρκία θα δεχόταν να έρθει σε συμφωνία για επανεισδοχή όπως αναφέρει το κείμενο μόνο αν η Γερμανία έκανε σοβαρές υποχωρήσεις και δεχόταν 500.000 μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφος της, κάτι που η Μέρκελ με δημόσια δήλωση της προς τον Γερμανικό λαό ουσιαστικά απέρριψε έμμεσα καθώς θεώρησε πλέον τα σύνορα της χώρας «ελεγχόμενα και μη ανοιχτά».

4. Η λύση που προτείνεται στο μήνυμα όπως περιγράφεται και ίσως λειτουργούσε για την Ευρώπη είναι ο στρατιωτικός τοίχος ( ποτέ δεν θα το έκανε όμως όπως αναφέρεται). Ένα σιδηρούν παραπέτασμα σε όλο το Αιγαίο και σε σύνορα με Βουλγαρία και Ελλάδα που αμέσως όμως θα κατέρριπτε απευθείας το θέμα ασύλου και θα έδινε πόντους στην Ευρωπαϊκή ακροδεξιά.

Ενδιαφέρον έχει πάντως και η παρατήρηση στην αρχή του μηνύματος που δείχνει μια Τουρκία βαθιά διχασμένη πολιτικά και κοινωνικά  ενώ αναφέρει πώς η Τουρκία , δεν θέλει να συνεργαστεί σε πολύ σημαντικά θέματα κυρίως λόγω Αρχής και προβολής ισχύος σε συμβολικό επίπεδο (π.χ. να δεχτεί άνευ όρων την συμμετοχή στην λύση του μεταναστευτικού).

Το σύνολο του μηνύματος είναι αρκετά διαφωτιστικό και δείχνει τον πολύ μεγάλο ρόλο τελικά που παίζει η Γερμανία και η Μέρκελ στην όλη διαδικασία εμπλοκής/απεμπλοκής του μεταναστευτικού, ενώ παράλληλα ρίχνει αρκετό φως στις Τουρκικές διαθέσεις και πώς κάνει χρήση των μεταναστευτικών ροών ως μοχλό πίεσης και εξυπηρέτησης δικών της εθνικών συμφερόντων.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι τελικά αν η Ελλάδα και οι κυβερνήσεις της (το μήνυμα είναι του 2015 αλλά αφορά και το 2014) είχαν πραγματικά αντιληφθεί το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή μας με το μεταναστευτικό και πώς ακριβώς η Τουρκία καθορίζει το τι συμβαίνει στο Αιγαίο  με την χώρα μας να χρησιμοποιείται ως αποθήκη ανθρώπων και μάλιστα μουσουλμάνων .

Απέναντι σε όλα αυτά που αποκαλύπτονται με την κάθε χώρα να ενεργεί προς όφελος των εθνικών τους συμφερόντων , η Ελλάδα και οι Έλληνες οφείλουμε να αντιδράσουμε μη επιτρέποντας να περάσουν τα σχέδια αυτά . Οφείλουμε να υπερασπίσουμε με αυταπάρνηση αλλά και με κόστος αν χρειαστεί την εθνική κυριαρχία και αυθυπαρξία μας .

Αν δεν το πράξουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα , εθνολογικά και πολιτισμικά  αλλοιωμένη και κοινωνικά διαλυμένη με τους μιναρέδες να υψώνονται σε κάθε πόλη καθώς το μουσουλμανικό στοιχείο των προσφύγων συνεχώς θα διευρύνεται με τους παγκοσμιοτές να έχουν επιτύχει το στόχο τους .

Λοιπόν , επειδή ζούμε σε καιρούς χαλεπούς , όπου τίποτα δεν είναι αθώο , ας μην παρασυρόμαστε από τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες που μας χαρακτηρίζουν ως λαό καθώς αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι διαμορφωτές της νέας τάξης και του καπιταλισμού της καταστροφής !!!

Ασπίδα μας η πίστη , η Ορθοδοξία , η παράδοση ,η κοινωνική συνοχή και ότι τέλος πάντων σφυρηλατεί  την πολιτισμική και εθνική ταυτότητα και την ενότητα του έθνους μας .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .