Ενημερωτική Ημερίδα από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»

admin
admin
10 Ιουλίου 2014, 19:39

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» καλεί τους ενδιαφερόμενους από το Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων να παρευρεθούν στη Ενημερωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15-07-2014 και ώρα 19.30 στο χώρο εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου FAMISSI EDEN, Κουμαριές Καλαμπάκας.
Η Α.Σ. «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ» υλοποιεί την Πράξη: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ» στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας», της Κατηγορία Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της Πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι παρεμβάσεις του Σχεδίου Δράσης για τους 80 συνολικά ωφελούμενους αφορούν:
• Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελουμένων με στόχο την κοινωνική ένταξη και την προώθηση στην απασχόληση
• Επιδοτούμενη επαγγελματική κατάρτιση
• Απασχόληση σε τοπικές επιχειρήσεις
• Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για την ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Ξενοδοχείο FAMISSI EDEN Τρίτη 15-07-2014 και ώρα 19.30

 19:00 – 19:30 Προσέλευση – Εγγραφές
 19:30 – 19:40 Έναρξη – Χαιρετισμός – Παρουσίαση Στόχων – Πλαισίου της Πράξης από τον κ. Δημήτριο Παπαλέξη, Πρόεδρο της Α.Σ. «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ»,
 19:40 – 20:10 ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ από τον κ. Νάρη Απόστολο, Υπεύθυνο του Κ.Ε.Κ. ΔΥΝΑΜΙΚΗ
 20:10 – 19:30 «Δομή & Περιεχόμενα της Αίτησης των Ωφελουμένων – Διαδικασία Υποδοχής & Αξιολόγησης των Αιτήσεων», Καλύβα Γαλάτεια, Τμήμα Κοινωνικών Δράσεων, Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.
 19:45 – 20:00 «Κοινωνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Τα Επιχειρησιακά Μοντέλα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ», Βάιος Κουτής, Υποδιευθυντής, Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ.
 20:00 – 20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Η Πράξη αφορά σε 80 ωφελούμενους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις της Πράξης έχουν οι ενδιαφερόμενοι /ες που πληρούν μία από τις κάτωθι προϋποθέσεις:
Α) άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
Β) νέοι επιστήμονες (ιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών Σχολών) υπό προϋποθέσεις,
Γ) ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων, την πρόσκληση καθώς και πρόσθετες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης (www.thessalia-drasi.gr) καθώς και στο σημείο επαφής όπου θα υποβληθούν οι αιτήσεις:

• Νομός Τρικάλων: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 84 Τ.Κ. 422 00, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ, ΤΗΛ. 24320-25370, (πληρ. κα Γλ. Θυμιάκου, κα Ι. Κούρτη)

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .