Ενημερώθηκαν για τις πρώτες βοήθειες οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

7 Μαρτίου, 2016 11:48 Επιμέλεια: /

DSD_4898_DCE

Οι πρώτες βοήθειες ήταν το θέμα ενημέρωσης στην σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας.

Η ιατρός κυρία Κωνσταντία Γκίνη και η νοσηλεύτρια κυρία Χριστίνα Ούρδα ανέλαβαν την ενημέρωση των παιδιών με έναν τρόπο τον οποίο τα παιδιά και συμμετείχαν αλλά κατανόησαν όλα όσα έπρεπε γύρω από το θέμα των πρώτων βοηθειών.

Λίγα λόγια:

Πρώτες βοήθειες είναι το σύνολο των θεραπευτικών αρχών, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται με επιδεξιότητα, σε περιπτώσεις κακώσεως ή ξαφνικής ασθένειας, με την χρησιμοποίηση των διαθέσιμων εκείνη την στιγμή, υλικών.

Σκοπός τού να δοθούν οι πρώτες βοήθειες, είναι:

α) η διατήρηση του πάσχοντα στην ζωή,

β) η μη χειροτέρευση της καταστάσεώς του και

γ) η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανάρρωσή του.

Δεν πρέπει βέβαια ποτέ να ξεχνάμε ότι στην ουσία και ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για σοβαρό  περιστατικό, ο ρόλος εκείνου που παρέχει τις Πρώτες Βοήθειες, είναι να διατηρήσει σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση τον πάσχοντα, μέχρι να τον αναλάβει κάποιος γιατρός ή μέχρι να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Για τον λόγο αυτό, σημαντικότερη θέση μέσα στην παροχή τού συνόλου των Πρώτων Βοηθειών, κατέχει η πάρα πολύ ΓΡΗΓΟΡΗ κλήση του ασθενοφόρου ή εν πάσει περιπτώσει, η γρήγορη και όσο το δυνατόν ασφαλέστερη μεταφορά του τραυματία σε νοσοκομειακή μονάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.