Ένα στολίδι στο κέντρο της Καλαμπάκας-Ολοκληρώνεται η ανακατασκευή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
28 Μαΐου 2015, 18:14

Οι εργασίες ανακατασκευής και αναβάθμισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας στο κέντρο της Πόλης άρχισαν και επίσημα στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 και ολοκληρώνονται σύντομα .

Ήδη το κτήριο έχει πάρει την τελική εικόνα και οι εργασίες ξεκινούν καθημερινά στις 7.00 το πρωί για να τελειώσουν τα μεσάνυχτα. Ένα εργοτάξιο που θυμίζει μηχανή , για να είναι όλα έτοιμα σε περίπου ενάμισι  μήνα όπου θα ανοίξουν οι πύλες και να δοθεί προς χρήση στους Κατοίκους της Καλαμπάκας και όχι μόνο.

Το όλο έργο ανακατασκευής και λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας έχει χρηματοδοτηθεί από την Αικατερίνη Δημουλά , κόρη του αείμνηστου Δημουλά ευεργέτη ( Λύκειο Καλαμπάκας , Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος )  της Καλαμπάκας.

Το όνειρο της  ήταν να ακολουθήσει  τα βήματα του αγαπημένου της  πατέρα, Γεωργίου Δημουλά, βοηθώντας τους ανθρώπους της Καλαμπάκας να ακμάσουν.
Το όραμά της  για την βιβλιοθήκη αυτή είναι να βοηθήσει στην ενίσχυση της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής των πολιτών της Καλαμπάκας.
Ο καθένας που θα περνά το κατώφλι της βιβλιοθήκης θα καλωσορίζεται σε ένα χώρο εκπαίδευσης, πρόσβασης και δυνατοτήτων.

Η Βιβλιοθήκη  θα αναβαθμιστεί και θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς προδιαγραφές, και μέσω μιας μεγάλης συλλογής τεκμηρίων, πολύπλευρων προγραμμάτων και νέας τεχνολογίας θα καλύψει τις ανάγκες τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των πολυάριθμων ξένων επισκεπτών, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό επιμορφωτικό και πολιτιστικό κόμβο για την Καλαμπάκα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.
Ένα τόσο σημαντικό έργο θα επιτύχει μόνο με την αρωγή όλων των φορέων της κοινωνίας και  πρέπει να αγκαλιαστεί και στηριχθεί  με όλες τις δυνάμεις.
Μέλημα των κατασκευαστών είναι ότι έχοντας ένα τόσο αγνό όραμα σε συνδυασμό με την δυνατότητα, την θέληση και την επιμονή για την άριστη υλοποίηση του, ότι όλοι μαζί θα πετύχουν τη δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης πρότυπο, η οποία θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας, και η φήμη της οποίας θα ξεπεράσει γρήγορα τα σύνορα της χώρας μας.

bibliothiki neo ktirio (5)_DCE

 

  • ΣΓΟΥΡΑΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

    TA ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .