Ένα ακόμα σημαντικό έργο

20 Οκτωβρίου, 2015 07:57 Επιμέλεια: /

theopetra moyseio kai spilaio  (1)

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα βρέθηκαν εκ νέου στο μουσείο εκθεμάτων του σπηλαίου της Θεόπετρας  υπηρεσιακοί παράγοντες του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να ολοκληρώσουν τις αναγκαίες εργασίες προετοιμασίας του χώρου ώστε σύντομα αυτός να ανοίξει .

Δεν ξέρω αν και πόσο έχει εκτιμηθεί η σημαντικότητα αυτού του μουσείου από άποψη επιστημονικής , καθώς τα ευρήματα από τις ανασκαφές στο σπήλαιο πιστοποιούν ζωή πριν χιλιάδες χρόνια , αλλά το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή καθώς εμπλουτίζει το τουριστικό ενδιαφέρον αρκεί βέβαια  να γίνουν και οι αναγκαίες ενέργειες για την μόνιμη λειτουργία του αφενός αλλά και την ένταξή του στα τουριστικά πακέτα .

Από την άποψη αυτή πολλά ίσως πρέπει να κάνει ο δήμος και οι τοπικοί παράγοντες του τουρισμού ώστε σπήλαιο και μουσείο να ενταχθούν στα τουριστικά προγράμματα . Αν δε αυτό συνδυαστεί και με το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αλλά και με τα μεταβυζαντινά μνημεία της Βασιλικής τότε το τουριστικό ενδιαφέρον πολλαπλασιάζεται κατά πολύ !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.