Εμπειρία Ολλανδίας

24 Οκτωβρίου, 2015 13:47 Επιμέλεια: /

adespota- sxolio_DCE

Η Ολλανδία , λέει σχετική διεθνής έρευνα , κατάφερε να ελαχιστοποιήσει των αριθμό των αδέσποτων σκύλων τα τελευταία χρόνια, χάρη στη συμμαχία μεταξύ πολλών φιλοζωικών οργανώσεων .Ο πολιτισμός των Ολλανδών σίγουρα έπαιξε ρόλο στη μείωση των αδέσποτων ζώων αλλά υπήρξαν και πολιτικές που ασκήθηκαν .
Πώς μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ολλανδών;
Αυτό που η έρευνα προτείνει σε χώρες με μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, είναι η στείρωση (με στόχο να στειρωθεί τουλάχιστον του 70% των θηλυκών σκυλιών), η ενημέρωση των ανθρώπων για την εκτροφή, την υπεύθυνη ιδιοκτησία, την εγκατάλειψη καθώς και η καταγραφή και ταυτοποίηση ζώου και ιδιοκτήτη.
Τα αδέσποτα επιβιώνουν επειδή ταΐζονται και φροντίζονται από τους ανθρώπους. Εξαρτώνται από εμάς και δεν μπορούν να επιβιώσουν μόνα στη φύση, όπως οι γάτες. Φυσικά, η λύση για να μειωθούν οι πληθυσμοί δεν είναι να αφήσουμε επίτηδες νηστικά τα αδέσποτα για να πεθάνουν! Υπάρχουν άλλοι τρόποι (περισυλλογή ,στείρωση , εμβολιασμός ,επανένταξη … , δηλαδή ό,τι ακριβώς ορίζει και ο ελληνικός νόμος για τους Δήμους. Πλην όμως, δεν εφαρμόζεται .
Μήπως να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες αυτές για να δούμε τι θα κάνουμε στα καθ΄ημάς ;

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.