Έμεινε 14 μήνες ακινητοποιημένο από… καύσιμα το σύγχρονο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας

22 Νοεμβρίου, 2015 14:46 Επιμέλεια: /

kentro ugeias

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο “φάντασμα” βρίσκεται σε… αχρηστία για 14 ολόκληρους μήνες, την ίδια χρονική στιγμή που τόσο οι Υγειονομικές Μονάδες της χώρας όσο και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ζητούν επιτακτικά την αντικατάσταση του στόλου των παλιών οχημάτων τους.

Πρόκειται για ασθενοφόρο που δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας τον Σεπτέμβριο του 2014, μαζί με άλλα 11 ασθενοφόρα καινούργιας τεχνολογίας και πλήρως εξοπλισμένα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη στα Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, αξίας άνω των 40.000 ευρώ, δεν μπήκε ποτέ στην κυκλοφορία, καίτοι παραδόθηκε και παραλήφθηκε επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτιολογικό της ακινητοποίησης του οχήματος όλους αυτούς τους μήνες, στάθηκε η αδυναμία συνεννόησης των εμπλεκόμενων φορέων (5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και ΕΚΑΒ) για την τροφοδοσία του με καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να παραμένει στο… υπόστεγο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.

Ασθενοφόρο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Για την αντιμετώπιση, δε, των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή Καλαμπάκας, χρησιμοποιείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο στερείται η κεντρική μονάδα στα Τρίκαλα. Αξιοσημείωτο, δε, είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο ασθενοφόρο που δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης, την ίδια χρονική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αμέσως από πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Να προστεθεί ότι για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων, συνολικής δαπάνης 720.000 ευρώ, είχε συμβάλλει τα μέγιστα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με φορέα υλοποίησης του έργου την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Εκτός, δε, από τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Πύλης, ενισχύθηκαν με ασθενοφόρα και τα Θεσσαλικά Κέντρα Υγείας Μουζακίου, Ζαγοράς, Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Παλαμά, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου.

ert.gr

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.