Ελλάδα παντού

Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
28 Νοεμβρίου 2015, 08:12

Με Ελληνιστές  της Ιταλίας  συναντήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος  κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία  κάτι που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα μπορεί στο εσωτερικό να σε  πληγώνει αλλά στο εξωτερικό σε κάνει περήφανο καθώς  την βρίσκεις  ζωντανή και ανθοφορούσα  κυρίως στο χώρο του πνεύματος .

«..Έχοντας πλήρη συνείδηση του επιστημονικού σας ρόλου και της αντίστοιχης αποστολής σας, και αναλογιζόμενοι την ιστορία και τον πολιτισμό της μεγάλης Χώρας, στην οποίαν εξελίσσεται η υψηλή δημιουργικότητα της προσωπικότητάς σας, είναι δικαίωμά σας αλλά και χρέος σας -χωρίς τούτο να ενέχει ίχνος οιασδήποτε μορφής αλαζονείας- να διεκδικείτε την ιδιότητα των κληρονόμων και συνεχιστών της παράδοσης του Κλασικού Δυτικού Πολιτισμού, κορυφαίος εκπρόσωπος του οποίου είναι σήμερα ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός..»,  τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος παρασημοφόρησε, ως αναγνώριση της συνολικής προσφοράς του, τον Ελληνιστή Βιντσέντσο Ρότολο, επίτιμο καθηγητή της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο Σικελίας.

Αν λοιπόν , εμείς οι Ελλαδίτες μπορούσαμε να αναλογιστούμε  την  δύναμη  της κληρονομιάς  που κουβαλάμε , σίγουρα η χώρα  μας θα μεγαλουργούσε !!! Δυστυχώς εμείς κάνουμε τα πάντα για να την απεμπολήσουμε πιστεύοντας ότι αυτό αποτελεί πρόοδο .

Τα σχόλια είναι κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚA AΡΘΡΑ
Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .