Ελλάδα χωρίς Ορθοδοξία και παράδοση δεν νοείται

admin
admin
7 Μαρτίου 2016, 08:03

Τον Φεβρουάριο του 1997, το μηνιαίο περιοδικό «Νέμεσις» δημοσίευσε ένα απόσπασμα ομιλίας του Χένρι Κίσινγκερ ο οποίος  αναφερόμενος στην Ελλάδα  φέρεται να λέει :  «..Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ..».

Το μικρό αυτό απόσπασμα αξιοποιήθηκε από την Νέα Τάξη πραγμάτων και εντάχθηκε στην στρατηγική της Παγκοσμιοποίησης  που μέσω των πολιτικών που ασκεί πλέον σε παγκόσμιο επίπεδο  , με το μανδύα του προοδευτισμού και των δήθεν  ατομικών ελευθεριών  , παρεμβαίνει ακριβώς σ΄ αυτά τα ζητήματα εξοβελίζοντάς τα από την καθημερινότητα , τις συνήθειες , τις συμπεριφορές και λειτουργίες αναδεικνύοντας τον πολίτη του κόσμου απαλλαγμένο από τα πολιτισμικά και  πολιτιστικά  στοιχεία .

Ειδικότερα  για την Ελλάδα αυτά τα χαρακτηριστικά  είναι σύμφυτα  με την ύπαρξή της καθώς συνυφαίνουν   την εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση  . Αν αποκόψεις αυτά τα στοιχεία από τους έλληνες , είναι σα να τον  εκτελείς για τούτο και δεν μπορεί  να γίνει ποτέ αποδεκτό κάτι τέτοιο . Γι΄  αυτό αντιστέκεται και γι΄ αυτό θα αποτύχουν οι προσπάθειες των παγκοσμιοτών .

Στην προσπάθεια αποδόμησης θεσμών και αξιών , βασική και  σταθερή αξία αντίστασης  παραμένουν η Εκκλησία και η Ορθοδοξία . Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι ΕΝΑ , αδιαχώριστον και αδιαίρετον  παραμένοντας  σταθερά θεμέλια  του έθνους μας .

Αυτό που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι παγκοσμιοτές και οι μηχανισμοί τους  είναι οι λόγοι που η Ορθοδοξία , η Εκκλησία   και οι παράδοση αποτελούν τα σταθερά θεμέλια της εθνικής μας συνείδησης . Θα προσπαθήσουμε για εις μίαν εις έτη φορά να τους το εξηγήσουμε .

Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία στους χαλεπούς ιστορικούς καιρούς ήταν αυτή που διέσωσε την ελληνική γλώσσα, την πνευματική κληρονομιά. Βοήθησε τον ελληνικό λαό «επισυνάγουσα τους χειμαζομένους πιστούς ον τρόπον επισυνάγει όρνις τα εαυτής νοσσία υπό τας πτέρυγάς της» (συγκεντρώνοντας τους πιστούς που υπέφεραν, όπως συγκεντρώνει η όρνιθα τους νεοσσούς της (τα πουλάκια της) κάτω από τις φτερούγες της).

Ο Άγγλος ιστορικός Στήβεν Ράνσιμαν σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα του «Η Μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία» , γράφει: «…Ο Ελληνισμός επέζησε γαλουχούμενος από την Εκκλησία, επειδή οι Έλληνες δεν έπαψαν ποτέ να ελπίζουν και να κάνουν σχέδια για την ημέρα που θα ανακτούσαν την ελευθερία τους…». Ο  Νικ. Σβορώνος στο έργο του «Επισκόπηση της Νεοελληνικής ιστορία», έκδοση Θεμέλιο 1999, σελίδες 48-49 γράφει επ΄αυτού : «..Η Εκκλησία, όταν πέρασε το πρώτο χτύπημα της κατάκτησης, θα αρχίσει το έργο της ανασυγκρότησης της πνευματικής ζωής των Ελλήνων… Η Εκκλησία παραμένει σ’ όλη την περίοδο, από τον 15ο ως το τέλος του 17ου αιώνα, η κατευθυντήρια δύναμη του Έθνους. Επικεφαλής της εθνικής αντίστασης σ’ όλες τις μορφές της, εργαζόμενη για το σταμάτημα των εξισλαμισμών, συμμετέχοντας σε όλες τις εξεγέρσεις, ακόμα και διευθύνοντάς τες (έχει να δείξει μεγάλο αριθμό νεομαρτύρων, που είναι σύγχρονα και ήρωες της χριστιανικής πίστης και της εθνικής αντίστασης), ρυθμίζει επίσης την πνευματική ζωή».

Επιβεβαίωση του αδιαχώριστου και αδιαίρετου Ελληνισμού και Ορθοδοξίας έχουμε και από το εξής γεγονός: Πριν και μετά την άλωση της Κων/πόλεως το 1453 χιλιάδες Έλληνες Ορθόδοξοι κατέφυγαν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Από αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία γρήγορα ή αργά προσχώρησε στον Ρωμαιοκαθολικισμό, εγκαταλείποντας θεληματικά ή με πιέσεις ηθικές και οικονομικές την Ορθοδοξία. Παράλληλα όμως και χωρίς καθυστέρηση, όλοι αυτοί έχασαν και την ελληνικότητά τους, την ελληνική τους συνείδηση. Έπαψαν να είναι Έλληνες…

Γι’ αυτό και έχουμε το ιστορικό παράδοξο να μη δημιουργηθεί στη Δυτική Ευρώπη καμιά συγκροτημένη ελληνική κοινότητα με Ρωμαιοκαθολικό ή Προτεσταντικό θρήσκευμα. Κοινότητες συγκροτημένες με ακμαία συνείδηση της ελληνικότητας έχουμε, όπου και όταν τα μέλη της κοινότητας είναι και ορθόδοξα, όταν τα δύο άνισα και μη συγκρίσιμα μεγέθη, ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, συνυπάρχουν.  Συγκροτημένες ελληνικές κοινότητες έχουμε στην Βενετία, την Τεργέστη, τη Βιέννη και γενικά όπου διατήρησαν την Ορθοδοξία τους. Χρειάζεται μήπως άλλη απόδειξη για την αδιάρρηκτη σχέση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας; Ότι δεν μπορεί να εννοηθεί Έλληνας χωρίς Ορθοδοξία;

Ακριβώς σ’ αυτό αποβλέπουν όσοι  πολεμούν την Ορθοδοξία. Θα ήθελαν ο ελληνικός λαός να είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι και αισθάνεται. Εάν, όμως, συνέβαινε αυτό δεν θα υπήρχαν σήμερα οι υπέροχες και δυναμικές κοινότητες των ομογενών μας στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε άλλες χώρες του Εξωτερικού…

Στον Έλληνα η Ορθοδοξία είναι περισσότερο συνειδητή από την εθνική συνείδηση! Όσοι επιζητούν τον αφελληνισμό και την απομάκρυνση από την Ορθοδοξία χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την δημοκρατία , τις ατομικές ελευθερίες , την πρόοδο , πλανώνται πλάνην  οικτράν !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .