stagonnews webTV - City Trail Meteora Promo Video

Στη γενέτειρα του Παπα- Θύμιου Βλαχάβα - Τιμήθηκε ο Ήρωας της του προεπαναστατικού αγώνα της Εθνικής μας ανεξαρτησία[40 Φωτογραφίες]

Ημερομηνία: 12 Μάιος 2013 19:34 / Κοινωνικά
του: Βαγγέλη Γκιάτα

Αποστολή άρθρου   Εκτύπωση άρθρου  
Μικρότερη γραμματοσειρά Κανονική γραμματοσειρά Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στην Βλαχάβα , την γενέθλια γη του ήρωα του προεπαναστατικού αγώνα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας , Παπα – Θύμιου Βλαχάβα , οι εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και τιμής για τον ήρωα που με τον αγώνα του και την θυσιαστική του προσφορά πότισε το δένδρο της επανάστασης κατά του Οθωμανικού Ζυγού που άνθησε τελικά στις 25 Μαρτίου 1821 και καρποφόρησε προσφέροντας στους σκλαβωμένους Έλληνες ραγιάδες την πολυπόθητη λευτεριά και Εθνική Ανεξαρτησία .
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον δήμο Καλαμπάκας με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου που φέρει το όνομα του Εθνικού Ήρωα .
Η εκδήλωση άνοιξε με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο ιερέας του χωριού προ της προτομής που έστησαν οι Βλαχαβιώτες για να τιμήσουν τον ήρωα και την θυσιαστική προσφορά του στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα .

Χαιρετισμοί - ομιλίες
Ακολούθως χαιρέτησαν ο δήμαρχος Δημήτρης Δημ. Σακελλαρίου , ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης , ως και ο πρόεδρος της Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας οι οποίοι τόνισαν ότι ο Παπα- θύμιος Βαλαχάβας αποτελεί μια από τις εμβληματικότερες μορφές του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και φωτεινό παράδειγμα μίμησης για όλους τους Έλληνες πατριώτες καθώς η θυσιαστική του προσφορά προετοίμασε την εξέγερση των υπόδουλων Ελλήνων .
Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιδήμαρχος Ηρακλής Αλμπάνης ο οποίος σκιαγράφησε την προσωπικότητα , τον αγώνα και τον μαρτυρικό θάνατο του Παπα- Θύμιου Βλαχάβα στα μπουντρούμια του Αλή Πασά στα Γιάννενα .
«Να τιμούμε τον Παπα- Θύμιο και να παραδειγματιζόμαστε από τον αγώνα και την θυσία του...» , τόνισε χαρακτηριστικά ο ομιλητής .
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια και ποιήματα που αναφέρονταν στον Παπα- Θύμιο Βλαχάβα ενώ τα χορευτικά των πολιτιστικών Συλλόγων Αύρας , Ξηροκάμπου , Θεόπετρας , οι χορευτικές ομάδες του δήμου Καλαμπάκας , του Ε.Μ.Ο. Καστρακίου , του ΚΑΠΗ και του πολιτιστικού Συλλόγου «Παπα- Θύμιος Βλαχάβας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς .
Έντονη ήταν και φέτος η παρουσία καβαλάρηδων αλλά και οι τουφεκιές που έπεσαν για να τιμήσουν τον μεγάλο ήρωα Παπα- Θύμιο Βλαχάβα
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών , του Α/ Τ Καλαμπάκας , της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας , εκπρόσωποι τοπικών φορέων , πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου .
Να επισημάνουμε πως την εκδήλωση «χάλασε» προς στιγμήν η έντονη βροχόπτωση κάτι που δεν στάθηκε αφορμή όμως για να διακοπεί η εκδήλωση .


This slideshow requires JavaScript.

 Κανένα σχόλιο
 
Αποστολή στο Facebook

Αποστολή άρθρου μέσω e-mail

Στην αρχή

Προσθέστε νέο σχόλιο


ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΚΜΗΡIΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕIΑ.
     Παρακαλώ περιμένετε...
    Φόρμα αναζήτησης
     
 
Αρχείο ειδήσεων
 
Τοπικά
19/09/2014 08:20
 

Καλαμπακιώτικα με τον Γρηγόρη Καλύβα

_Γιώργο , λεβέντημ , πως τα πουρεύς ; _Τώ...ωωωρα ; Ζάχαρη μπάρμπα Τσίλια !!! _Ζα....αααάχαρι ; Μωρέ μπράβου Γώγου...