‘Εκθεση Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

9 Ιουνίου, 2016 17:52 Επιμέλεια: /

γλυπτικη_DCE

28 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου 2016

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Καλαμπάκας και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής της Σχολής, θα εκθέσουν τα γλυπτά περίπου 40 φοιτητών του εργαστηρίου.

Το θέμα της έκθεσης ειναι: «Ανθρωπογραφές: η έννοια του Εκμαγείου στην Τέχνη» ενώ υπεύθυνος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Μάρκος Γεωργιλάκης. Η έκθεση κόσμισε τις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια παρουσιάζεται στην Καλαμπάκα.

Τα έργα θα είναι περίπου 50 και θα εκτεθούν μέσα στους κύριους  χώρους του Μουσείου, γεγονός που αποτελεί πρωτοτύπια, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί πάντα σημαντική πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς.

Τα εγκαινια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ η διάρκεια της θα είναι πάνω από 3 μήνες και θα ολοκληρώθεί στις 15 Οκτωβρίου 2016.

Η έκθεση, που τελεί υπό την αίγιδα του δήμου Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μια πραγματικά σπουδαία δουλειά των ανθρώπων εκείνων που θα αποτελέσουν μερος του αυριανού καλλιτεχνικού δημιουργικού της χώρας.

Το Μουσειο ευχαριστεί δημόσια την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής, καθώς και τον κ Μάρκο Γεωργιλάκη, για την ευκαιρία που παρέχουν στους επισκέπτες του να δουν από κοντά αυτες τις εξαιρετικές δημιουργίες.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.