Έκτακτη βοήθεια ύψους 9,9 εκ. ευρώ ενέκρινε στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

23 Ιουλίου, 2015 18:08 Επιμέλεια: /

stathakis agorastos_DCE

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χορηγήσει μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης έκτακτη βοήθεια ύψους 9,9 εκ. ευρώ στην Ελλάδα μετά από τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα σε αρκετές περιοχές από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Η ενίσχυση αφορά πέντε Περιφέρειες της χώρας και θα καλύψει μέρος των έκτακτων δαπανών για τις εργασίες ανάκαμψης μετά τις καταστροφές. Ειδικότερα, θα βοηθήσει στην αποκατάσταση υποδομών και υπηρεσιών ζωτικής σημασίας, θα επιτρέψει την κάλυψη του κόστους για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης και διάσωσης και θα βοηθήσει να καλυφθούν ορισμένες από τις δαπάνες καθαρισμού στις πληγείσες περιοχές.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είχε καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς που είχε προκληθεί και σε συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό είχε προτείνει στην κυβέρνηση να αιτηθεί βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γι” αυτή την εξέλιξη. Είναι σημαντικό για τη χώρα μας σ” αυτή τη δύσκολη και ειδική συγκυρία στην οποία βρίσκεται, να υπάρχει επιπρόσθετη βοήθεια για έκτακτες καταστάσεις όπως αυτή των φυσικών καταστροφών του περασμένου χειμώνα. Το γεγονός πως η πρόταση που είχαμε υποβάλει στον υπουργό κ. Σταθάκη να αιτηθεί βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. έγινε δεκτή και αποφέρει στη χώρα μας κονδύλια ύψους 9,9 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών σε δημόσιες υποδομές, είναι εξαιρετικά θετικό σε μία περίοδο όπου δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη χρηματοδότηση.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όμως αποδεικνύει ακόμη πως όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας με συνεργασία, συνέργεια, σχέδιο και συνεχή παρακολούθηση, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε έργα προς όφελος της πατρίδας μας. Οι προσπάθειες και η επιμονή μας δεν πήγαν χαμένες» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κώστας Αγοραστός.

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.