Έκτακτη επιχορήγηση 75 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους – Περίπου 200 χιλ. ευρώ στον Δήμο Μετεώρων

Νικόλαος Γκιάτας(Μούρης)
16 Μαΐου 2020, 20:30
Επιχορηγούνται εκτάκτως 332 δήμοι της χώρας ώστε να «ανασάνουν» από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, μετά από έγκριση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.
Έκτακτη επιχορήγηση των 332 δήμων της χώρας, με συνολικό ποσό 75 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιπλέον δαπάνες και μείωση εσόδων που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Όπως είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Εσωτερικών, στέκεται δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη στηρίζει, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να ανακουφιστούν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από τις πρώτες ημέρες των μέτρων χρηματοδοτήθηκαν εκτάκτως οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία: «Σήμερα επιχορηγούνται οι δήμοι της χώρας, με το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ. Το υπουργείο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ θα αποτυπώσουν την πραγματική οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και όπου χρειαστεί θα υπάρξει επί πλέον στήριξη της Αυτοδιοίκησης», κατέληξε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Μετεώρων αναμένεται να λάβει περίπου 200 χιλ. ευρώ. Επίσης, πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις και με τα ληξιπρόθεσμα. 

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .