Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

admin
admin
17 Μαΐου 2019, 12:33

To Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Τρικάλων είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, μαζί με τις εκπαιδευτικούς συνοδούς των τάξεων τους, στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που εκπονούν.

Οι μικροί μαθητές/τριες αρχικά ενημερώθηκαν θεωρητικά από τον υπεύθυνο του Πάρκου  για τη σωστή κυκλοφοριακή συμπεριφορά και τους κανόνες ως πεζοί, ως ποδηλάτες, ως επιβάτες οχήματος  και ως  μελλοντικοί οδηγοί.

Δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να τηρούν οι μαθητές όταν μετακινούνται με τους γονείς τους, όταν οδηγούν και γενικώς ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβονται  στο  οδικό δίκτυο και τη σωστή προφύλαξη τους.

Στο τέλος είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπάρχουν στο Πάρκο για πρακτική εξάσκηση των μαθητών, σε μια συγκεκριμένη διαδρομή, με τα βασικά σήματα της τροχαίας, ώστε να εξοικειωθούν καλύτερα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σίγουρα οι μαθητές μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων εντός του πάρκου αντιλήφθησαν και συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής και ευαισθητοποιήθηκαν για το σεβασμό που πρέπει να έχουν στη ζωή τους για το συνάνθρωπό τους και γενικότερα που πρέπει να ακολουθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .