Έκοψε την Βασιλόπιτα η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

admin
admin
10 Φεβρουαρίου 2020, 07:56

Όχι στον πόλεμο, ούτε στο θάνατο αμάχων

και την προσφυγιά ευχήθηκαν για το 2020

Σε μια ζεστή και όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Σουϊτα Art Cafe η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων έκοψε την πίτα παρουσία πολλών παλιών και νεότερων φίλων που έρχονται καθημερινά να πλαισιώσουν την αγωνιστική δράση του κινήματος στον τόπο μας.

Στο καλωσόρισμα από την πλευρά της γραμματείας ο πρόεδρος Νίκος Μήτσιος αφού ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας τονίζοντας μεταξύ άλλων: Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επιθετικότητα ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία, την Κίνα και με την εμπλοκή δεκάδων κρατών σε όλη την υδρόγειο η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και σε συκφωνία με τα άλλα ευρωνατοϊκά κόμματα δηλώνει διατεθειμένη να εμπλέξει άμεσα το λαό στο κουβάρι των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων της περιοχής προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων. Για τις πρόβες πολέμου που διοργανώνονται από το ΝΑΤΟ στην Αν. Ευρώπη και στην Αν. Μεσόγειο η Ελλάδα διαθέτει τις ένοπλες δυνάμεις της, στρατιωτικές βάσεις, δρόμους και λιμάνια καθώς και πακτωλό χρημάτων για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας. Η χώρα γίνεται μαγνήτης κινδύνων σε μια φάση που οξύνονται οι ανταγωνισμοί για τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς. Θανάσιμη συνεισφορά των αστικών κυβερνήσεων σε αυτή τη συμμαχία αποτελεί, ανάμεσα σε άλλα, και η διάθεση του Αράξου για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων και η δυνατότητα ελλιμενισμού πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στη Σούδα.

Από την κοπή της πίτας το τυχερό νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι της κ. Τριανταφυλλιάς Τσιμπούκη και αντιστοιχούσε σε ένα βιβλίο – cd του Θάνου Μικρούτσικου Καντάτα για τη Μακρόνησο του Γιάννη Ρίτσου.

Ακολούθησε ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον Κώστα Πάνο που απέδωσε θαυμάσια με την κιθάρα του συνθέσεις κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών ενώ υπήρξε συμμετοχή στο φινάλε και του Παναγιώτη Μαγκλάρα στο πιάνο.

Εντός των ημερών, τέλος, ολοκληρώνεται από τη Γραμματεία η συγκέντρωση και αποστολή ενός μεγάλου αριθμού υπογραφών κατά της εγκατάστασης νέων ΝΑΤΟικών βάσεων στη Θεσσαλία και στη χώρα μας γενικότερα.

 

 

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .