Εκλογές στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Θεόπετρας

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
26 Απριλίου 2016, 11:49

Μεγάλο αποδείχτηκε το ενδιαφέρον των Θεοπετρινών , για να συμμετέχουν στην ψηφοφορία ( Εκλογές ) για την ανάδειξη νέων Οργάνων στον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων , που πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα.

Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν 66 υποψήφιοι και οι εκλεγέντες 39 από τους οποίους θα εκλεγεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι διαδικασίες θύμιζαν εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης , αφού τα πηγαδάκια και οι συναθροίσεις πολλές.

Οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων είναι ανεξάρτητα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και διακρίνονται σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (TOEB), που είναι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις – φορείς διαχείρισης έργων για τη διανομή των υδάτων άρδευσης και σε Γενικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΓOEB).  Οι TOEB υπάγονται ανά Περιφέρεια σε ΓOEB. Έργο των Γ.Ο.Ε.Β. είναι η διοίκηση, συντήρηση, συμπλήρωση και λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων Α΄ & Β΄ τάξης και των Τ.Ο.Ε.Β. των έργων Β΄ τάξης. Η λειτουργία όλων των έργων βέβαια σε μια περιοχή είναι αλληλένδετη και απαιτεί ενιαία αντιμετώπιση και ως εκ τούτου οι Γ.Ο.Ε.Β., ως δευτεροβάθμιοι οργανισμοί, συντονίζουν τις επιδιώξεις και ενέργειες των Τ.Ο.Ε.Β. που βρίσκονται στην περιοχή δικαιοδοσίας τους (άρθρο 17 του Ν.Δ. 3881/58). Οι Ο.Ε.Β. είναι ιδιότυποι οικονομικοί Οργανισμοί κοινής ωφέλειας, με διοικητική αυτοτέλεια και ιδίους προϋπολογισμούς, δεν επιχορηγούνται από το κράτος και τα έσοδα αυτών προέρχονται από ανταποδοτικές εισφορές.  Η Διοίκηση των Ο.Ε.Β. ασκείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, από τα Διοικητικά Συμβούλια των Γ.Ο.Ε.Β. και Τ.Ο.Ε.Β.

Να αναφέρουμε ότι οι εκλογές στον ΤΟΕΒ Θεόπετρας πραγματοποιούνται κάθε τέσσερα χρόνια και οι πομώνες που διαχειρίζεται είναι επτά.

toeb theopetras (3) toeb theopetras (2)

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .