Εκλογές: Έως τις 9.30 η ασφαλής πρόβλεψη του αποτελέσματος – Πόσοι είναι οι νέοι εκλογείς, πού θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες

admin
admin
18 Σεπτεμβρίου 2015, 07:54

Στις 9 με 9.30 το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε την πρώτη ασφαλή πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Singular Logic που έχει αναλάβει για μία ακόμη φορά την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης της διαδικασίας στους δημοσιογράφους.

«Τεχνικά και διοικητικά είμαστε έτοιμοι για την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών. Πιστεύω και εγώ πως όλα θα πάνε ομαλά και ότι θα έχουμε σχετικά σύντομα μία εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ώρα. Παράλληλα επανέλαβε την σύσταση και την προτροπή σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. «Η ψήφος δεν είναι απλώς δικαίωμα. Είναι υποχρέωση και καθήκον του πολίτη. Ένα καθήκον που επιτρέπει στον κάθε έναν να καθορίσει το δικό του μέλλον και το μέλλον όλης της χώρας. Πρέπει όλοι να αισθανθούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τους άλλους να αποφασίζουν για τον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά.

108.000 οι νέοι ψηφοφόροι, αλλάζουν εκλογικά κέντρα οι ετεροδημότες

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε : «Είναι μέσα στο 2015 η τρίτη εκλογική διαδικασία. Στηριζόμαστε στην τεχνογνωσία του Υπουργείου, στα στελέχη του και είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και την Κυριακή».

Επίσης, ο κ. Πουλάκης παρουσίασε τα νέα στοιχεία αυτής της εκλογικής διαδικασίας, υπενθυμίζοντας ότι «σ’ αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν 108 χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι, που βάση και του εκλογικού νόμου αλλά και του Συντάγματος έχουν το δικαίωμα της ψήφου, αλλά δεν είχαν ψηφίσει τον Γενάρη του 2015», ενώ ενημέρωσε ότι αναμένεται η απόφαση για την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, εκτός από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και την Ολυμπία οδό, που υπήρξε άρνηση.

Τέλος, ο κ. Πουλάκης διευκρίνισε ότι οι ετεροδημότες δεν θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους όπως στο δημοψήφισμα αλλά στα ειδικά εκλογικά τμήματα.

Aftodioikisi.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .