Έκκληση από τους κατοίκους ορεινής περιοχής Καλαμπάκας – Ζητάνε την παρέμβαση του δήμου για τηλεοπτική κάλυψη

Βαγγέλης Γκιάτας
Βαγγέλης Γκιάτας
21 Σεπτεμβρίου 2015, 08:08

Οι εκλογές πέρασαν , τα παράπονά  τους , λόγω της λίστας , δεν κατάφεραν να τα πουν σε κανέναν υποψήφιο και τώρα , αγανακτισμένοι πια με την αδιαφορία που διαπιστώνουν , εκπέμπουν σος προς κάθε αρμόδιο και κυρίως προς τον Δήμο  Καλαμπάκας  καλώντας την δημοτική  αρχή  να ασχοληθούν με το θέμα .

Ποιο είναι αυτό ; ότι σε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης είναι ένα χωριό οι κάτοικοι των ορεινών χωριών δεν πιάνουν τηλεοπτικό σήμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν τηλεόραση . Ακόμα και τα κρατικά   κανάλια μια μέρα τα  βλέπουν εικοσιεννιά  δεν  τα βλέπουν .

Οι διαμαρτυρίες έφτασαν και σε εμάς   με την παράκληση να ασχοληθούμε με το θέμα το οποίο γι΄ αυτούς , όπως  τονίζουν  , είναι το μείζον .

«…Δεν  φτάνει  που είμαστε ξεχασμένοι και κανένας   δεν ασχολείται   μαζί μας  , είμαστε αποκλεισμένοι  και από την ενημέρωση καθώς η περιοχή δεν καλύπτεται από τηλεοπτικό σήμα με συνέπεια να μην πιάνουν τα περισσότερα κανάλια  . Η τηλεόραση για μας είναι το μόνο μέσο επικοινωνίας , ενημέρωσης και ψυχαγωγίας . Είναι αναγκαίο όπως  είναι  το νερό και το ρεύμα …» , τονίζει  κάτοικος της περιοχής της Δημοτικής ενότητας   Μαλακασίου και συνεχίζει :  μας έλεγαν  περνάμε  στην ψηφιακή εποχή και ότι θα βλέπουμε τηλεόραση χωρίς προβλήματα . Αλλά δε βαριέσαι , στην Ελλάδα είμαστε . Τώρα μας λένε ότι φταίει η Digea που δεν φτάνει το ψηφιακό σήμα στα χωριά μας . Λέμε  τον δήμο να βάλει αναμεταδότες ,  τίποτα κι από κει . Μεγάλο το κόστος , μας λένε . Τι θα γίνει επιτέλους , είμαστε πολίτες , έχουμε το δικαίωμα να βλέπουμε τηλεόραση εφόσον πληρώνουμε ΕΡΤ ,  ή είμαστε ξεγραμμένοι εντελώς ;

Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα ;  Για τις περιοχές υπάρχουν τοπικοί αναμεταδότες που έχουν βάλει οι δήμοι , αυτοί  σιγά – σιγά θα μετατραπούν σε ψηφιακοί αλλά  ως τότε αυτές οι περιοχές  θα συνεχίσουν να «βλέπουν»  αναλογικά .

Το  αρμόδιο Υπουργείο   θέλει να λύσει τα υπάρχοντα προβλήματα με κονδύλια από την «Κοινωνία της Πληροφόρησης  αλλά ως εκεί  . Στην πραγματικότητα οι δήμοι είναι μόνοι κι επωμίζονται τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή με πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αυτούς που έχουν την τύχη να βλέπουν DIGEA και τους υπόλοιπους που βολεύονται αναγκαστικά στο αναλογικό σήμα με τα 3 τοπικά κανάλια και 2 ή 3 το πολύ πανελλαδικής εμβέλειας.

Έτσι έχει το θέμα και ουδείς γνωρίζει αν , πότε και πως θα λυθεί το πρόβλημα με εμάς να μεταφέρουμε απλά το πρόβλημα και την αγωνία  των κατοίκων της ορεινής περιοχής  Καλαμπάκας   ευελπιστώντας ότι κάποιοι επιτέλους θα τείνουν ευήκοον ους !!!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .