Εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) Καστανιωτών

admin
admin
29 Οκτωβρίου 2016, 12:40

Υπό την αιγίδα του Μορφωτικού & Ευεργετικού Συλλόγου Καστανιάς «Ο ΣΤΙΝΟΣ» πραγματοποιείται η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων στα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944) Καστανιωτών, στην Καστανιά, την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016.

Από 7.30 – 10.30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Καστανιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ καθώς και του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων Καψάλη  θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, το Θείο Κήρυγμα καθώς και η Επιμνημόσυνη Δέηση. Ακολούθως, θα υπάρξει  σύντομη ομιλία εκπροσώπου του Συλλόγου σχετικά με το εορταζόμενο θλιβερό γεγονός του ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές, που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία όχι μόνο της Καστανιάς αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Εν συνεχεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου και το μνημείο των Πεσόντων, θα ψαλλεί, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Σεραφείμ επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

 

Με τιμή για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γεν. Γραμματέας

 

Σωτήρης Δημητρούλης                                                    Λίτσα Ρήγα-Νικοθώδη

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Όλες οι ενότητες

© 2011 - 2017 StagonNews, Developed by NikosPap . Designed by ManosKal .Hosted by Fusioned .