«Εκδήλωση προβολής εκλεκτών τοπικών γεύσεων, με τίτλο: Μνήμες Γεύσεων – Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων

7 Οκτωβρίου, 2015 18:16 Επιμέλεια: /

kenakap 6_DCE

Η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., διοργανώνει εκδήλωση για την προώθηση  της γαστρονομίας, της τοπικής κουζίνας και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων όπως επίσης και προβολής των εκλεκτών τοπικών γεύσεων της περιοχής των Τρικάλων  με τίτλο: «Μνήμες Γεύσεων – Η γαστρονομική κληρονομιά των Τρικάλων», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Grand Meteora Hotel” στο Καστράκι Καλαμπάκας, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:30.

 

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας και πραγματοποιείται στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» του προγράμματος LEΑDER, με την συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-2013.

 

Στο ανωτέρω Διατοπικό Σχέδιο η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ- ΚΕΝΑΚΑΠ συνεργάζεται με άλλες εικοσιμία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες της Ελλάδας.

 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των τοπικών γεύσεων και της τοπικής γαστρονομίας, η εξωστρέφεια του τοπικού παραγωγικού συστήματος και η ενίσχυση της αναγνωσιμότητας των τοπικών προϊόντων.

 

Οι εικοσιμία (21) Αναπτυξιακές Εταιρίες και πενήντα (50) Δήμοι θα συστήσουν ένα «Δίκτυο Γεύσεων Ελλήνων Εκλεκτών» με βασικό στόχο την ανάδειξη και προβολή της γαστρονομικής παράδοσης της Ελλάδος, μέσα από γεύσεις, εδέσματα και προϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού.

 

H τοπική εκδήλωση θα είναι ένα προοίμιο για την μεγάλη εκδήλωση ανάδειξης της τοπικής γαστρονομίας που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., στις Βρυξέλλες τον προσεχή Νοέμβριο, στα πλαίσια του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», όπου και θα γίνει η πανηγυρική τελετή υπογραφής για τη σύσταση του Δικτύου.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί έκθεση γεύσεων με προϊόντα της περιοχής των Τρικάλων, όπως τυροκομικά, αλλαντικά και λουκάνικα, παραδοσιακά ζυμαρικά, άλευρα, κρασιά και τσίπουρα, αναψυκτικά, τουρσί, συσκευασμένα οπωροκηπευτικά, χαλβάς, λουκούμια, μέλι και αρωματικά φυτά και βότανα.

 

Ομάδα διακεκριμένων σεφ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Φωτιάδη, Executive Σεφ και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας, θα μαγειρέψουν και θα  παρουσιάσουν συνταγές χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας  τοπικά παραδοσιακά προϊόντα ενώ οι παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο γαστρονομικό τμήμα της εκδήλωσης δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις.

 

Η Ημερίδα είναι ανοιχτή προς το κοινό και προσκλήσεις θα σταλθούν μόνο σε εκπροσώπους τοπικών φορέων.

 

Πρόγραμμα ημερίδας
Ώρα Θέμα Ομιλητής
17:30 – 17:45 Προσέλευση συμμετεχόντων
17:45 – 18:00 Χαιρετισμός κ. Σινάνης Χρήστος,  Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε., Δήμαρχος Καλαμπάκας
18:00 – 18:20 Παρουσίαση του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» κ. Πάτρας Παναγιώτης,  Γεν. Δ/ντης της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.
18:20 – 18:40 Ελληνικός διατροφικός πολιτισμός και γαστρονομία κ. Φωτιάδης Νίκος, Executive Σεφ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας
18:40 – 20:00 -      Έκθεση προβολής εκλεκτών τοπικών προϊόντων

–      Παρουσίαση μαγειρικής από επαγγελματίες Σεφ με επικεφαλής τον Executive Σεφ κ. Νίκο Φωτιάδη

–      Γευστικές δοκιμές

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ (ΚΕΝΑΚΑΠ)

Σινάνης Χρήστος

Δήμαρχος Καλαμπάκας

ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟYΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛIΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓIΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟEΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤHΣΕΙΣ. ΑΥΤO ΤΟ ΑΦHΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡIΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ. ΕΛΕYΘΕΡΑ ΜΠΟΡΕIΤΕ ΝΑ ΣΤΕIΛΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝAΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚH ΣΑΣ AΠΟΨΗ.ΣΕ ΠΕΡIΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠAΡΞΕΙ ΑΝAΡΤΗΣΗ, ΤΗΣ ΟΠΟIΑΣ ΕIΣΤΕ ΚAΤΟΧΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ, H ΠΟΥ ΘIΓΕΣΤΕ ΑΠO ΑΥΤH, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝHΣΤΕ AΜΕΣΑ ΜΑΖI ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑIΤΗΤΗ ΔΙOΡΘΩΣΗ. ΕAΝ EΧΕΙ ΣΥΜΒΕI ΚAΤΙ ΑΠO ΤΑ ΠΑΡΑΠAΝΩ ΔΕΝ ΘΑ EΧΕΙ ΓIΝΕΙ ΕΣΚΕΜΜEΝΑ. ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕYΟΥΝ ΣΧOΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟYΝΤΑΙ OΠΩΣ ΕIΝΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕIΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟYΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕYΓΟΝΤΑΣ YΒΡΕΙΣ.
  • ΟΧΙάς

    Με το LEADER + οι 4 αναπτυξιακές της Θεσσαλίας για την δράση «Οι γεύσεις της Θεσσαλίας» δαπάνησαν 468.785 ευρώ, με το που τέλειωσαν τα ευρώ όλα ξεχάστηκαν καμιά συνέχεια.
    Τώρα με τις «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» τι θα αλλάξει ακόμη και οι ομιλίες θα είναι οι ίδιες.
    Καλή σας όρεξη.

  • ΟΧΙάς

    Πρόεδρε με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των ξενοδοχείων για τις εκδηλώσεις της ΚΕΝΑΚΑΠ για το διακρατικό πρόγραμμα και για το «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»;

Αρχή Σελίδας

© 2011 - 2015 StagonNews

Powered by NikosPap. Hosted by Fusioned.